7 °C

Опитаха да отвлекат момче, дегизирано като момиче

Вчера, на аерогара София за излизане от страната с полет за Берлин пристигнало момиче, което представило за проверка германски паспорт. При първоначалния преглед на документа граничният полицай се усъмнил в идентичността на приносителката с лицето от паспортната снимка. Момичето било отведено за контрол на втора линия. Там експертите установили, че паспортът е оригинален, но действително има разлика между снимката и пътничката. Изяснено било, че детето всъщност е момче, дегизирано като момиче с помощта на грим, лак за нокти и забрадка, съобщават от пресцентъра на МВР.
Граничните полицаи установили, че детето е придружавано от 19-годишен младеж, притежаващ германски документ за пътуване на чужденец. Той бил регистриран за същия полет за Берлин. Установено е, че самолетните билети на двамата са закупени едновременно и са с поредни номера. Младият мъж е задържан.
В обществения салон на аерогарата граничарите открили 47-годишен палестинец, живеещ в Ливан. Мъжът, който има регистрационна карта за чужденец, издадена от Държавната агенция за бежанци, заявил, че малолетното момче е негов син. Той също е задържан.
Съвместно със служители от столичното Трето РУП, граничните полицаи установили и майката на момчето. Жената също притежава карта за чужденец, чакаща предоставяне на статут за пребиваване в България. Тя обяснила на служителите на реда, че от четвъртък детето й е изчезнало. Палестинката заявила, че не е знаела нищо за плановете на мъжа си. Разказала, че семейството й от 3 години чака предоставяне на статут за пребиваване в България.
Детето е предадено на майката. Образувано е досъдебно производство.
Двамата мъже ще останат в ареста за срок до 24 часа.
Работата по случая продължава.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини