Бутат опасната сграда на бившата баня?

След като с години се рушеше насред града и заплахата от срутването й да ставеше все по-реална, сградата на бившата баня в Асеновград скоро ще изчезне от хоризонта. Или поне такива са индикациите. Най-сетне собственикът й, спечелил я на търг преди около 2 г., явно се е сетил какво точно иска да прави с покупката си - от няколко дни десетина работници пълзят нагоре-надолу по сградата, събират керемидите, избиват импровизираните метални "прозорци".

Не веднъж и дваж асеновградчани алармираха за опасната самосрутваща се сграда. Живеещите наоколо се възмущаваха от гледката, а темата бе една от честите в разговорите помежду им. За щастие пророчествата на част от тях не се сбъднаха и до фатален инцидент не се стигна. Опасенията, напълно основателни при това, съдейки по грозната гледка на изтърбушената и полурухнала сграда, бяха, че рискът да пострада човек става все по-голям и е просто въпрос на време да се случи най-лошото. Още повече, че точно до банята има градинка с детска площадка и катерушки, а съвсем наблизо се намира училище "Свети Княз Борис Първи". Слава Богу инцидент с трагичен край до момента няма.
Освен от срутване обаче хората се опасяваха и от плъзването на зарази, заради неописуемата мръсотия вътре и покрай банята. Стигна се до подготвяне на протестна подписка до кмета Емил Караиванов. От общината на няколко пъти пращаха предупредителни писма до собственика, извършваха проверки, издаваха предписания, стигна се и до глоби, но така и не последва нищо. До днес.

След като видяха, че вероятно стряскащата гледка под терасите им може наистина скоро да изчезне, притесненията на съкварталците се поуталожиха. Появи се дори лъч надежда, че идва края на "царството" на импровизираната тоалетна, която едновременно с това се бе превърнала в зимярник, свърталище на наркомани и на мераклии за бързо утоляване на нагона. Дано очакванията на асеновградчани се оправдаят. А какво ще се появи на мястото на бившата баня /914 кв.м/ все още е само в сферата на предположенията. "Каквото и да е обаче, все ще е по-добре от това, което ни тормозеше от години. Важното е, че градът ще остане с едно идеално място за криминални прояви по-малко", обобщава нас мнението на съседите си бай Георги, докато наблюдава със задоволство действията на работниците на покрива.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини