Министър Найденов за водоема-убиец пред НС

Водоемите в страната са няколко хиляди. Аз знам тези, които са на "Напоителни системи", но има доста общински, с неизяснена собственост. Тези на "Напоителни системи" са 167. Има и над 3000 км диги и канали. Практически не е възможно физически те да бъдат охранявани, Това каза министърът на земеделието Мирослав Найденов в отговор на въпрос от депутата Петър Курумбашев какви мерки са предприети за сигурността на гражданите по повод инцидента с двете момиченца, удавили се в изравнителния басейн в Асеновград.
Има метална ограда, има и табели, че не трябва да се прескача. Това не значи, че не могат и нека като родители се замислим какъв е нашият контрол върху децата ни и къде играят, да им създаваме условия да играят не на такива места, а на детски площадки, подчерта земеделският министър. Според него случаят е нелеп инцидент.
Найденов заяви, че има опасения, че "ще минат някои, ще приберат бодливата тел, както табелите ми докладаха, че вече са откраднати, защото са от метал. Преградите са обхванати с бетон и това е попречило да ги дръпнат, но няма да им попречи със съответните режещи машини".
С негова заповед е преустановено бракуването и реализирането на активи на "Напоителни системи". Назначена е и междуведомствена комисия, която да обследва дейността на дружеството.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини