Гологановите кабели стегнаха примка около врата на главния архитект

Главният архитект на Асеновград получи днес присъда от 6 месеца пробация заради умишлено създаване на официален документ с невярно съдържание. Димитър Шишков е признал всички обстоятелства по повдигнатото му обвинение и е склонил на споразумение с Районната поркуратура. Нещото, което "изяде" главата на архитект №1, е един печат. През март т.г. Шишков подпечатва с "Влязло в сила" строително разрешение за кабелна мрежа на фирма на местния тв бос Иван Гологанов, въпреки че знае, че то е в процедура на обжалване и има достатъчно достоверни обстоятелства, според които е съставено на основата на предишни документи с невярно съсържание.
Стана известно и друго. А именно, че в съда в Асеновград е внесен обвинителен акт с аналогично обвинение - за възползване от документ с невярно съдържание, но този път срещу Иван Гологанов. Това е трети по ред обвинителен акт, върви и преписка след сезиране за друго престъпление. При 4 повдигнати обвинения лицето подлежи на мярка "постоянно задържане", коментират юристи.

Уволнението на Димитър Шишков от поста най-вероятно е въпрос на дни. "Към този час (бел. ред. 11.15 ч. днес) арх. Шишков има присъда, очаквам официална информация и ще отреагирам незабавно. Нямам страхове и съобразявания да уволнявам общински служители, особено в случай като този", коментира днес пред журналисти кметът Емил Караиванов.

Димитър Шишков заема поста на главен архитект в община Асеновград вече над 10 г.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини