Най-богатият индиец живее в най-скъпата къща в света

Antilia, Сн.: wikipedia.org

Най-богатият индиец в света се казва Мукеш Амбани, а авоарите му са на стойност приблизително от 22.3 милиарда долара. Наскоро той се премести заедно със съпругата си и трите си деца в най-скъпата „къща" в света. Всъщност това е един блок, който се казва „Антилия" (Antilia), намира се в Мумбай, а разходите по строителството му възлизат на един милиард долара.

Наскоро жената на Амбани - Нита, даде интервю за списание Vanity Fair, където сподели някои факти около новия си дом. Сградата е с площ над 37 хиляди квадратни метра, има 27 етажа, но тъй като помещенията са с двойна височина, блокът изглежда така сякаш има 40 етажа.

Строителството на „Антилия" започва през 2007 година и приключва през 2011 година. В сградата има три етажа с градини, театър, басейни, СПА център, спортна зала, бална зала, паркинг за 68 автомобила, три площадки за въртолети на покрива, както и няколко апартамента за гости. На върха на блока се намират покоите на знатното семейство, откъдето се открива изумителна гледка към града и морето.

Естествено, сградата се намира на една от най-скъпите улици в Мумбай. Преди да се премести в новия си дом, милиардера живееше с майка си и брат си в общ имот.

Многолюдното семейството има много служители, които помагат за поддръжката на дома и децата, и които също живеят в сградата

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини