Добромира се връщала пеша от Пловдив, гостувала на сестра си в Асеновград

Последната снимка на Фейсбук профила на Добромира, където е с малкия Красимир.

Блъснатата на автомагистрарала "Тракия" 27-годишна жена се е прибирала пеша от Пловдив за Съединение, където живее със семейството си. Това са разказали близки на загиналата пред в. "Марица". Добромира Трахнова  загина снощи около 22.30 часа, след като бе блъсната последователно от няколко автомобила при 121-ия километър в посока от София към Бургас, на разклона Бенковски-Войсил. Младата жена е вървяла срещу движението и се опитала да пресече платното с детската количка, в която е возила сина си Красимир на годинка и половина. Първият удар е бил от лек автомобил, при който детето е изхвърчало от количката в близката канавка, а майка му е останала под гумите. Миг след това тя е била прегазена и от ТИР.

Детето е оцеляло като по чудо и е настанено в детска хирургия на УМБАЛ "Свети Георги". То е в общо добро състояние, поставено е на системи и има само леки драскотини по лицето. Направени са му всички видове изследвания, тежки наранявания не са констатирани. Днес по обед бащата Ангел Трахнов го е посетил в болницата, но лекарите са предпочели да задържат малкия още ден-два.

Семейството живее в Съединение. Вчера сутринта обаче Добромира била на гости на сестра си в Асеновград. Преди 40 дни баща им починал и трябвало да занесе пълномощно, за да уредят наследствени земи в Ивайловград, откъдето били родом. За нещастие жената си забравила джиесема вкъщи и следобед звъннала от телефона на сестра си, за да помоли свекърва си да вземе другия й син Илиян от детската градина в Съединение. Свекърва й казала да не бърза и по-добре да остане да пренощува в Асеновград, но Добромира решила да се прибере. Станало така обаче, че изпуснала последния автобус за Съединение. Давол знае защо решила да тръгне пеша. Имала е пари в себе си, защото предишния ден беше получила пенсията и детските. Добромира била с ТЕЛК-ово решение, тъй като имала висок диоптър и сериозни проблеми със зрението. Може и това да е оказало влияние върху фаталния й край. За по пряко минала по магистралата, нямало как да се обади на мъжа си, тъй като нямала телефон. Малко след полунощ от полицията съобщили на семейството за трагедията.

Добромира си гледала децата, а съпругът й Ангел наскоро взел заведението "Двата ореха". Ходела да му помага. Ангел бил по професия готвач и преди това работел в "Буба Мара". Роднини на семейството са приютили другото им дете - 5-годишния Илиян, за да не става свидетел на трагедията.

Погребението на Добромира ще бъде утре в 13 часа в ритуалния дом в Съединение.

Източник: в. Марица

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини