Какво ще обсъждат старейшините в сряда?

Да се промени статутът на бившите баскетболни площадки на "озеленяване и спорт" – игрище за тенис на корт, което да се отдаде под наем и за стопанисване на сдружение, проявяващо вече интерес. Предложението ще бъде разгледано на предстоящата сесия на ОбС - Асеновград на 13 юни, сряда. Сред останалите точки в проекта за дневен ред са отпускането на средства на сдружение "Устремени" за провеждане на фестивал "Скейтборд на улицата`2012" и закриването на дейност "Пазари, тържища, паркинги и рекламна дейност" и създаване на две нови – "Пазари и тържища" и "Инспекторат, паркинги и гаражи".

Точките, които ще се разгледат на заседанието, са общо  40. 7 са докладни, свързани с отпускане на еднократни помощи на жители на общината по повод различни здравословни или социални проблеми. Един от тях е 5-годишният Михаил Кашидов, чието лечение продължава с нов курс в израелска клиника.

Съветниците ще гласуват и предложение относно разкриване на 2 центъра за настаняване от семеен тип за деца, като държавно делегирани дейности, и закриване на Дома за деца, лишени от родителска грижа "Гергана" в Нареченски бани, считано от началото на 2013 г.

Заседанието започва 9 ч. в зала 601 на общината.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини