Съюз за Асеновград: Наредбата за младежките дейности е незаконосъобразна

Съюз за Асеновград призовава Общината да коригира Наредбата си за условията и реда за финансово подпомагане на младежките дейности и проекти в община Асеновград от 2008 г., която не отговаря на новия Закон за младежта в сила от април 2012 г. Апелът е разпратен по електронен път до местни и пловдивски медии.

Определението за младежки организации следва да се съобрази със закона. Наредбата за Според новия закон "младежи" са лица от 15 до 29-годишна възраст, а не, както по старата уредба, до 35 г. (разписана към Закона за физическото възпитание и спорта), съответно и определението за младежки организации следва да се съобрази със закона, както и младежките дейности, подлежащи на финансиране. Не следва да продължава приемането на решения на база на остарялата местна наредба, се казва в призива на СА.

По-нататък от съюза подчертават, че очакват от администрацията "качествено нова експретиза в ресора, разработване на промени по общинската Наредба или приемане на изцяло нова, разработване и приемане на общински годишен план за младежта за следващата година, създаване на общински консултативен съвет по въпросите на младежта, мерки, насочени към успешна трудова и житейска реализация на младежите в общината".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини