ГЕРБ иска оставката на Шуманов, пак. Бил арогантен и безпардонен с опозицията

ГЕРБ в Асеновград ще иска оставката на председателя на Общинския съвет. Искането - второ поред, ще бъде внесено на предстоящата сесия. Това съобщиха на пресконференция днес съветници от групата на партията в местния парламент.
Решението им да искат предсрочно прекратяване на правомощията на съветник №1 било взето "след задълбочен анализ, а не е плод на емоции". Като мотиви те посочиха "неглежиране на въпросите, които поставя опозицията, и продължаващото арогантно, на моменти безпардонно отношение", както го описа председателят на групата съветници от ГЕРБ Костадин Яков.

Само преди около месец ГЕРБ поиска оставката на Светозар Шуманов, като мотивите бяха същите -  съмнения в професионалните му компетенции и арогантно отношение към представителите на опозицията.

При тайното гласуване обаче 1 глас помогна на Шуманов да се задържи на председателското място. Резултатите бяха 16 "за" и 15 "против", а 1 бюлетина се оказа недействителна.

Оставката на председателя на ОбС може да бъде искана на всяка сесия, заради което и най-вероятно групата на ГЕРБ, която е най-голяма с 13-те си съветника, няма да откаже от намеренията да "бутне" Шуманов от поста, дори ако искането не мине на предстоящата сесия. Резултатите от гласуването през май ясно сочат, че 3-ма неГЕРБ-старейшини са гласували в подкрепа на искането. Недействителният глас пък вероятно вече е известно на кого е.

К.Нешева

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини