Асеновград и Кърджали с екслузивно надиграване по TRT

Този четвъртък, 21 юни, БНТ ще представи страната ни в международна музикална фиеста по Турската националната телевизия. Инициативата се организира по повод Международния ден на музиката и в нея ще вземат участие всички балкански държави. БНТ участва по покана на турската медия с танцовото шоу "Надиграй ме".

Представянето на България ще започне в 18.30 ч. местно време с пряко включване от Докторската градина в столицата. Стрийт музиканти, танцьори, певци и ученици от музикалното училище "Любомир Пипков" ще изпратят оригинален поздрав до всички наши съседи.

Българското участие ще продължи с излъчването на 30-минутното ексклузивно шоу "Надиграй ме" по TRT на танцьорите от Асеновград и Кърджали.

Фиестата с участието на европейски и балкански държави ще се излъчва пряко в ефир в продължение на 24 ч. по Турската национална телевизия.

Припомняме, че победител в трети сезон на "Надиграй ме" стана клуб "Хоро" от Девин. За финала на трети сезон на танцовото шоу успяха да се преборят 7 състава от Лом, Девин, Ихтиман, Асеновград, Каварна, Разград и Карлово. Тежката дума в избора на победител имаха зрителите, които с положителен вот класираха клуба от Девин за финалист. "Станимака" и групата от Разград отпаднаха още в първи кръг, тъй като събраха най-малко sms-и.

Надиграването продължава на 24 юни, неделя от 21 ч. със Суперфинал по БНТ2 и БНТ Свят, в който ще участват финалистите от трите сезона - "Неврокопски вихър" от Гоце Делчев, "Ритъм" от Силистра и "Хоро".

На 8 юли победителят от Суперфинала ще представи България в балканското надиграване, в което ще вземат  участие отборите-победители от  Македония, Румъния, Гърция, Турция и България.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини