13 °C

Асеновград и Кърджали с екслузивно надиграване по TRT

Този четвъртък, 21 юни, БНТ ще представи страната ни в международна музикална фиеста по Турската националната телевизия. Инициативата се организира по повод Международния ден на музиката и в нея ще вземат участие всички балкански държави. БНТ участва по покана на турската медия с танцовото шоу "Надиграй ме".

Представянето на България ще започне в 18.30 ч. местно време с пряко включване от Докторската градина в столицата. Стрийт музиканти, танцьори, певци и ученици от музикалното училище "Любомир Пипков" ще изпратят оригинален поздрав до всички наши съседи.

Българското участие ще продължи с излъчването на 30-минутното ексклузивно шоу "Надиграй ме" по TRT на танцьорите от Асеновград и Кърджали.

Фиестата с участието на европейски и балкански държави ще се излъчва пряко в ефир в продължение на 24 ч. по Турската национална телевизия.

Припомняме, че победител в трети сезон на "Надиграй ме" стана клуб "Хоро" от Девин. За финала на трети сезон на танцовото шоу успяха да се преборят 7 състава от Лом, Девин, Ихтиман, Асеновград, Каварна, Разград и Карлово. Тежката дума в избора на победител имаха зрителите, които с положителен вот класираха клуба от Девин за финалист. "Станимака" и групата от Разград отпаднаха още в първи кръг, тъй като събраха най-малко sms-и.

Надиграването продължава на 24 юни, неделя от 21 ч. със Суперфинал по БНТ2 и БНТ Свят, в който ще участват финалистите от трите сезона - "Неврокопски вихър" от Гоце Делчев, "Ритъм" от Силистра и "Хоро".

На 8 юли победителят от Суперфинала ще представи България в балканското надиграване, в което ще вземат  участие отборите-победители от  Македония, Румъния, Гърция, Турция и България.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини