Дете си счупи крака на люлка в Баделема

8-годишно дете е пострадало на детска площадка в Асеновград. Инцидентът е станал вчера привечер, докато детето се е люлеело на люлка в кв. "Баделема". Съоръжението е било счупено, но съвестни граждани са го били закрепили с тел, което е подлъгало малчугана.  За инцидента AsenovgradNet научи от зам.-кмета Манол Генов. Площадката явно е правена от самодейци, ремонтът й миналата година също явно е правен от самодейци. При това самата люлка не е била обект на ремонт, коментира възмутен вицекметът. Генов изрази съчувствие към семейството на детето, което за нещастие си е счупило крачето при падането от опасното съоръжение. 

През мандат 2007 г. – 2011 г. екскметската управа на няколко пъти извършваше огледи за опасни детски съоръжения, а малко преди изборите, по искане на Инициативен комитет на майките от града, някои от тях бяха ремонтирани. Със заповед на тогавашния кмет Христо Грудев всички детски съоръжения бяха огледани от комисия, в чийто състав бяха включени и представителки на ИК.

В бюджета за тази година има залегнали около 80 хил. лв. за обезопасяване и монтиране на нови съоръжения, както и за изграждането на нови детски площадки. Спешно ще извършим огледи на всички детски съоръжения на площадките в общината. Тези, които са опасни за здравето на децата, директно ще бъдат демонтирани, информира Генов. Опасната люлка в "Баделема" вече е демонтирана.

По неофициална информация има решение всяка фирма, която оттук насетне ще сключва договор с общината за извършане строителни, монтажни, ремонтни и т.н. дейности, да се задължава да подарява на Асеновград по една детска площадка. Дали това е така, скоро ще стане ясно.

Само преди около 20-ина дни нова площадка бе открита в централния градски парк зад паметника на Иван Асен II.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини