Модна агенция склонявала към проституция, отчитала парите на Хамстера

Снимки: МВР

Специализирана операция и действия в хода на досъдебно производство на НСлС за склоняване към проституция в условията на организирана престъпна група е проведена вчера с участието на антимафиоти от ГДБОП и следователи и експерти от НСлС.
В хода на операцията в 12.55 ч. на Летище "София" са спрени за проверка непосредствено преди полет за чужбина две жени, работещи в модна агенция и придружаващият ги мъж.
Извършен им е личен обиск. Иззети са 3 преносими компютърни конфигурации, 3 СИМ карти на български мобилни оператори, 3 СИМ карти на белгийски мобилни оператори, договори за наем на помещения в чужбина. Тримата са разпитани като свидетели.
По време на операцията са задържани за срок от 24 часа двама мъже, за които има данни,  че са събирали пари, заработени от проституция. 

Ц.Ц.  /26  г./ е служител в охранителна фирма, криминално проявен, М.Й. /29 г./ – собственик на модната агенция. Установено е, че те предавали  парите на А.П. - Хамстера /39 г./, с криминална регистрация за побой на обществено място през 1997 г., криминално проявен по чл.142, ал.2, т.1 от НК-отвличане от въоръжен през 2009 г.
Предстои повдигането на обвинения по чл.155 във вр.чл.321 от НК в НСлС.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини