8 джаджи за хора, на които им е трудно да стават рано

Ако сте от хората, които се събуждате трудно сутрин, това означава, че времето за ставане и приготвяне за работа е едно от най-трудните за вас. Независимо дали става дума за умора, липса на достатъчно сън, или просто недостатъчна мотивация за започване на работния ден, истината е, че ако не сте от хората, които обичат да стават рано, и да свършват по-голямата част от работата си до ранния следобед, значи имате проблем, и се нуждаете от съвети за справянето с него.

  

Тъй като техники за промяна на режима на ставане сутрин има много, решихме да ви предложим класацията на Cubicle Pot за различни продукти, с помощта на които бихте могли да ставате навреме за работа, или да изкарате успешно деня си, без клепачите  ви да се затварят докато сте на среща с шефа си. Ето кои са те.

  

1. Будилник Twist Equation 

Ако сте от този тип хора, които се нуждаят от калкулатор, за да пресметнат колко са 18% от $ 100, то идеята за решаване на математически уравнения сутрин преди да сте се разбудили сигурно ви звучи ужасно. Идеята зад будилника Twist Equation е точна такава. Алармата може да се изключи само ако решите една математическа задача. Това със сигурност ще ви разбуди достатъчно, за да станете от леглото.

  

10___________-1_400

  

2. Гира-будилник

Кое е по-лошо от това да решавате задачи по математика сутрин? Отговорът, разбира се, е физическите упражнения. За да изключите алармата на този будилник ще трябва да го повдигнете определен брой пъти, които са предварително програмирани в него.

  

10___________-2_400

  

3. Будилник Sonic Bomb

Ако горните два варианта не ви допадат, опитайте с будилника Sonic Bomb. Шумът,  който той издава е 113 децибела. Ако обаче това не е достатъчно за вас, може също така будилника да разлюлее леглото ви, ако поставите под вашия матрак  специалната за целта джаджа която върви към модела.

  

10___________-3_400

  

4. Будилник Bacon

Ако горните предложения ви се струват доста мазохистични и искате нещо по-щадящо здравето ви, то може би будилника Bacon ще ви допадне. Вместо да ви стресира, този будилник ще започне да ‘освежава’ въздуха около вас с приятната миризма на препечен бекон и ще издава цвъркащи звуци. Единственият недостатък на този модел е външният му вид.

  

10___________-4_400

  

5. Мултифункционална чаша Perk

Добре, вече сте станали, но това за което си мечтаете в момента е отново да се върнете в леглото. Ето защо се нуждаете спешно от сутрешната си доза кофеин, и то приготвена  по най-безболезнения за вас начин. Тази мултифункционална чаша е идеална за случая. С нея може да си приготвите както кафе, така и чай.

  

10___________-5_400

  

6. Офис стол AnyChair  

Вече сте в офиса, но все още трудно държите очите си отворени? Може би се нуждаете от десетина минутки, за да се съвземете напълно и да сте отново работоспособен. Ако е така, имате нужда от този офис стол, който само за 30 секунди може да се превърне в легло, на което да се изтегнете.

  

10___________-6_400

  

7. Възглавница-вратовръзка

Ако главата ви натежава, може би ще е добре да имате под ръка една мека възглавничка, която да си подложите. Ако обаче държите подобна джаджа в офиса си,  ще събудите подозрения у околните. За това е по-добре да притежавате вратовръзка, която може да ползвате вместо възглавница.

  

10___________-7_400

  

8. Качулка за дрямка в офиса

Дизайнерското студио Ostrich Mini-Environment има едно нестандартно решение за тези, които се нуждаят от усамотение на работното си място, за да си подремнат и то се казва Ostrich Mini-Environment (‘щраус мини-среда’). Става дума за нещо подобно на качулка, което се слага на главата, а отстрани има отвори за ръцете. По този начин, умореният служител може да положи глава на бюрото, и ‘изключен’ за шумовете и светлините от околната среда, да подремне за малко, за да се освежи. Дали обаче използването на тази джаджа е безопасно, не се знае, а както сигурно сте забелязали от снимката, не е много сигурно дали човекът не би се задушил, ако заспи дълбоко. 

  

10___________-8_400

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини