СА иска обществено обсъждане новите общински такси и цени на услугите

Преди малко повече от час Съюз за Асеновград входира в общината искане за провеждане на обществено обсъждане на предложението на местната управа до ОбС за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги.

"С посочената Докладна записка се предлага сериозно увеличение на редица такси и цени на услуги, както и се предлагат нови такива за гражданите на общината като се сочат общи мотиви, като повишаване качеството на услугите и приходите в общинския бюджет. В същото време не се обосновава с цифрово изражение как предложението ще се отрази в приходната част на общинския бюджет, който бе приет след обществено обсъждане, направено по закон. Не е ясно какъв е предлагания процент на увеличение за всяка една от таксите и цени на услуги, чието увеличение се предлага.

Обявяваме се против предлаганото почти двойно поскъпване на таксите за детските градини, както и на предлаганите странни критерии за ползване със и без такси на спортните съоръжения-разделяне на спортните клубове на такива, които събират "под каквато и да е форма такси" и освобождаване от такси на субсидираните клубове. Считаме че в подобни случаи на засягане на интереси на най-широк кръг от граждани на Общината, а именно данъкоплатците и платците на общински такси и услуги, следва преди разглеждане на Наредбата в Общинския съвет да се проведе Обществено обсъждане по предлаганите промени, като се надяваме искането ни да бъде уважено."

Сесията, на която е планирано за се гласува предложението за изменение и допълнение на Наредбата за местните такси и цени на услуги, е насрочена за 11 юли.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини