Китайци даряват децата в Пловдивските социални домове

Децата от дома в Нареченски бани са сред момичетата и момчетата, които ще усетят китайската благотворителност

В благотворителната кампания се включват също и български и гръцки фирми. Облекла и обувки ще получат децата от 4-те дома за деца, лишени от родителски грижи, в областта. Това ще стане на специално организиран за тях празник. Дарителската кампания под надслов "Дензел – за децата на България" е инициатива на собствениците на китайската верига магазини и се провежда под патронажа на областния управител на Пловдив Здравко Димитров.

На 17 юли оганизаторите ще посрещнат над 70 малчугани от домовете "Роза" в село Зелениково, "Дом за нашите деца" в Брезово, "Гергана" в Нареченски бани и "Таню Войвода" в Асеновград.

Всяко хлапе ще получи обувки и дрехи, съобразени с неговия размер. Ще има специално представление на Кукления театър, след което най-малките палавници ще играят на воля в детския център, докато каките и батковците  вземат урок по танци. Те ще получат ценни съвети от едни от най-талантливите и награждавани български танцьори – възпитаниците на Мариана Данева, художествен ръководител на Арт академия Seven.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини