Деветима задържани за хулиганство на мача Левски - Ботев

Снимка: "Ботев" Пловдив

Столични полицаи  задържаха девет  футболни хулигани по време на мача "Левски" – "Ботев" Пловдив на стадион "Георги Аспарухов". Охраната на спортното мероприятие, провело се снощи, наброяваше над 600 полицейски служители от подразделенията на СДВР и Дирекция "Специализирани полицейски сили", съобщава пресцентърът на вътрешното министерство. Около 20.30 ч. при извършване на проверка на контролно-пропускателен пункт срещу вход №7 двама мъже, видимо пияни, отказали категорично да бъдат тествани за алкохол. Агресивните фенове нападнали полицейските служители, което наложило употребата на физическа сила и помощни средства.

Софиянците Д.И. /37 г./ и С.Д. /38 г./ били задържани в Пето районно управление за 24 часа. Оказало се, че пробата на Д.И. отчела 1,9 промила.

Д.Н. /28 г./ от София, фен на "Левски" се държал агресивно със служителите на реда и нападнал един от полицаите с бутилка, което също наложило да бъде задържан.

Софиянците А.С. /20 г./, М.К. /20 г./ и пловдивчаните И.И. /23 г./, П.Ч. /20 г./, В.С. /18 г./ и И.С. /19 г./ били спрени от полицаите, докато се опитвали да внесат на стадиона забранени пиротехнически изделия. Те са санкционирани с актове по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия и не са допуснати на стадиона.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини