Канят общините да се включат в Евроседмицата на мобилността`2012

Екоинспекцията в Пловдив приканва кметовете на общини в областта да се включат в Европейската седмица на мобилността. Тази година тя ще се проведе под мотото "Движение в правилната посока".

Регистрацията за участие в инициативата, която се организира ежегодно от 16 до 22 септември, вече е отворена на http://registration.mobilityweek.eu/ След одобрение на формулярите за участие от страна на националните координатори в страницата ще бъде публикувано участието на населеното място - кандидат.

Европейската комисия стартира и  кампания за устойчива градска мобилност "Използвайте правилния микс". Ако планирате действия, насочени към повишаване на общественото съзнание и култура относно устойчивата градска мобилност и преминаване към алтернативни начини на предвижване в населените места, може да регистрирате за участие  тези дейности на http://dotherightmix.eu/, се казва в съобщението на РИОСВ - Пловдив.
По същия начин имате възможност да кандидатствате и за съфинансиране до 7000 евро на инициативи, които да бъдат проведени в периода 15 ноември 2012 г. - юни 2013 г.
Срокът за кандидатстване за финансовата подкрепа е 15 октомври т.г.
Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини