Щракнаха белезници на ало-измамници от Плевен

Ало-терористи попаднаха в капан и бяха закопчани от полицаите от Тополвград. Двамата измамници, които са от Плевен, обикаляли в града и околностите и тормозели хората по познатата схема: закъсал близък-трябват пари, за да бъде измъкнат той от положението. Въпреки, че успели да „хванат на въдичката“ си възрастно семейство, в крайна сметка злосторниците са разкрити и уличени.

Случаят е разплетен в късния следобед вчера. Около 13,30 ч. на домашния си телефон в тополовградското село Капитан Петко войвода, 78-годишна жена получила обаждане от неизвестен мъж, който й се представил за лекар. Самозваният доктор съобщил на бабата, че внучка й е със счупени крака и се нуждае от спешна операция. „ Докторът“ уточнил на притеснената старица, че има изход от положението, но за лечението трябвали 20 000 лева. Жената и съпругът й се впрегнали и събрали исканата сума за здравето на внучето, която по-късно предали пред дома си на непознат мъж.Минути след като дали парите старците получили просветление, че нещо в историята не се връзва и заедно с кметския наместник на селото подали сигнал в РУП-Тополовград.

Докато траела сагата с беловласото семейство от с.Капитан Петко войвода, полицаите получили още няколко обаждания от граждани за опити за измами. Из града и селото с „ужилените“ дядо и баба, са изпратени полицейски служители, които засекли плевенски Опел, в който пътували двамата плевенчани на по 30 години.

Мъжете са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство. В тях са открити и парите, които успели да приберат от старците. Единият от злосторниците е с множество регистрации, част от които по линия на измамите. Предстои днес материалите да бъдат предадени на Районна прокуратура по компетентност.

 М.Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини