Турчин вози на кълбо майка си в багажник

Опитите за нелегален трафик на хора от Турция през България към страни от Западна Европа, които отново зачестиха напоследък , стигнаха връхна точка. Тези дни бяха разкрити една дузина нелегални-,крити предимно между седалките на леки коли и или в спалните помещения в багажното на автобуси.

При последния засечен от тази сутрин случая обаче със зейнали уста от гледката останали дори самите граничари. При проверка около 3 часа, на влизане в страната при ГКПП- Капитан Андреево, на лек автомобил „Рено”, проверяващите се натъкнали на 67-годишна жена, която буквално била свита на кълбо в багажника на колата.

Возилото е собственост на сина й- 36-годишен турски гражданин. Той пристигнал на българо-турската граница заедно със съпругата си и трите им деца. Фамилията е с разрешителни за пребиваване във Франция. За да отведат в западната държава нелегално и майката, роднините буквално я напъхал в багажника като чувал. Притаената в тясното отделение на колата баба дори била завита с одеяло.

След осуетяването на незаконния трафик, пълнолетните са задържани, а децата са настанени в специализирано помещение на ГПУ-Свиленград.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини