Мулето с хероина - епилептик и с оток в мозъка, но остава в ареста

Зико Голош в съдебната зала

54-годишният турчин със сръбско гражданство Зико Голош, който бе спипан на 29 август с 32 кила хероин на Капитан Андреево, ще остане зад решетките с постоянна марка „задържане под стража“. Това реши днес в късния следобед хасковският окръжен съд.

Зико Голош страда от епилепсия, стана ясно в съдебната зала. Информацията за това идва от охраната на ареста, където той прекара две денонощия. По неговите думи пък имал и „оток в мозъка“, за който била необходима операция. Мъжът оказал пълно съдействие на разследващите органи, като разказал подробно откъде се е снабдил с наркотика в Турция, кой му е платил, колко, къде е трябвало да предаде пратката.

Здравословните проблеми били причина Зико да се превърне в наркотрафикант, обяснил самият той пред разследващите. Нямал пари за животоспасяваща мозъчна операция. Въпреки пълните самопризнания, съдействието, оказано на полицията и очевидно тежкото му здравословно състояние обаче турчинът бе оставен зад решетките. Мъжът едва стоеше на краката си в съдебната зала, което принуди съдията да поиска да му дадат стол да седне.

Зико бил спазарен в Сърбия да пренесе пратката хероин срещу 10 000 евро. Половината пари му били дадени предварително. В Турция той предал буса си - „Фолксваген Транспортер“ на човека, който го съпровождал още от Сърбия. На следващия ден получил возилото си обратно и поел към границата. На Капитан Андреево обаче късметът му изневерил и колата била отклонена за щателна проверка. Дрогата била открита в резервоара – 30 пакета с общо тегло 32.741 кг.

Сред аргументите мулето да остане в ареста бе липсата на постоянен адрес в България, а за престъплението, в което е обвинен, се предвиждат между 15 и 20 години затвор. Докато бил зад решетките, Зико бил прегледан от лекар, който заключил, че няма пречки да остане в ареста.

Тодор Кръшков

На задържания осигуриха преводачи от турски и от сръбски. Той избра турския - мъжът вляво
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини