Срам! Изливат 59 литра бира заради изтекъл срок на годност

Колко халби нямаха шанс да се изпотят....

Хасковлии окончателно се орезилиха като пиячи, след като допуснаха контролните органи да изхвърлят 59 литра популярна марка бира заради изтекъл срок на годност. „Ми не върви“ неофициално коментирали продавачи в хасковски магазин, където били открити залежалите ПВЦ-та. По норматив, бирата трябва да бъде унищожена, в случая-излята.

„По често сме изхвърляли хляб, заради изтекъл срок, отколкото бира“, развеселено коментираха инспектори. По принцип, изтекъл хляб по магазините няма. Ако залежи дори ден, хлебозаводите си го взимат и го продават на половин цена като преоценен. Изкупува се светкавично. Иначе хлябът е със срок на годност от 3 до 5 дена. Бирата-от 2 до 3 месеца. 

През лятото бирата върви в такива количества, че пивоварните се надпреварват да пускат промоции. По неофициална информация, случаят е точно такъв-отпуснати са допълнителни количества на „партньорски“ магазин, но въпреки промоцията, слабото потребление на хасковлии объркали сметките на собствениците. 

Хранителни стоки от неживотински произход са иззети и подлежат на унищожаване от друг хасковски магазин. Причината е, че са нямали етикети със задължителния произход и съставки вложени в продукта. Пак с изтекъл срок на годност са сутрешни закуски. Любопитното е, че са открити не в магазин, а в цеха, в който са се произвеждали. И те отиват на боклука. Глобен е и собственикът на транспортно средство, пренасящо месо. Месото било наред, с всички необходими документи, но транспортното средство е нямало регистрация за подобен вид дейност. 

Агенцията по безопасност на храните в Хасково е извършила 149 проверки за седмица и е наложила 7 акта.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини