Червен събор на Копривките този уикенд

На 8 и 9 септември, събота и неделя, в местността Копривките под хижа "Здравец" ще се проведе традиционният събор на левицата "Копривките`2012". Организатори на събитието са Областните съвети на БСП и БАС, и сдружение "Памет и бъдеще". За поредна година гост на така наречената Малка Бузлуджа ще бъде председателят на НС на БСП и Президент на ПЕС Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на пловдивската структура на червените.

Тази година съборът обединява честването на 68 г. от 9 септември 1944 г. и 120 г. организирано социалистическо движение в Пловдив. Мотото на събитието ще бъде "За свободни граждани! За справедлива държава! За солидарно общество! за България!"

В събота от 18 ч. на поляната в Копривките, ще се проведе дискусия на тема "Моето бъдеще е твоето бъдеще" -  част от провежданата кампания на ПЕС и БСП против младежката безработица. В рамките на дискусията ще бъдат обсъдени предложенията на левицата за справяне с този толкова наболял проблем у нас. Млади общински съветници ще споделят добри практики при справянето с проблема в пловдивските общини.

В неделя в 10.30 ч. традицонния митинг- концерт ще започне с поднасяне на венци пред паметника на загиналите антифашисти.

Почетни грамоти за дългогодишна активна дейност в организацията на БСП в Пловдив ще получат 18 социалисти с над 60 години членство в партията.

Председателят на ОблС Георги Гергов ще връчи книжки на новоприети членове на БСП от общините от региона.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    тонева
    0 0
    12:42, 5 сеп 2019
    на 9 септември ли ще бъде събора на бсп
    на копривките
Последни новини