Нарочват за компаньонка бивша президентша в Германия

От няколко дни цяла Германия следи с интерес уникална за страната скандална съдебна афера, съобщава "24 часа".

Бившата първа дама на Германия Бетина Вулф заведе десетки дела едновременно срещу вестници, сайтове и журналисти, дръзнали да публикуват дори и намек за слухове, че на млади години е заработвала като елитна компаньонка.

38-годишната пиарка е най-младата съпруга на президент в Германия. Още при встъпването в длъжност на Кристиан Вулф през 2010 г. тя привлече вниманието на германците с манекенска външност и татуировка на рамото.

Броени месеци след клетвата си като държавен глава Кристиан Вулф бе обвинен, че се е възползвал от подаръци и намаления в качеството си на премиер на Долна Саксония и е укрил истината за взет кредит от свои близки приятели. Скандалът доведе до подаване на оставката му.

Покрай обвиненията срещу него в интернет плъзнаха и небивали истории за миналото на Бетина Вулф. Твърдеше се, че най-тиражният вестник "Билд" дори бил подготвил подробна статия за нея, но не я публикувал от уважение към президентската институция.

Според слуховете Бетина била елитна компаньонка през студентските си години. Приказките се подхранват единствено от разкритията на съдържателка на елитния публичен дом "Шато", който преди няколко години бе разследван за укриване на данъци.

Изброявайки какви жени са работели при нея, съдържателката му разказа и за атрактивната студентка Тина, без да прави асоциации с Бетина Вулф. Изненадващо, в интернет веднага след това плъзна историята за пикантното минало на президентшата.
Според близки на Бетина Вулф тези слухове са пуснати нарочно от съпартийци на мъжа й в Хановер, които искали на всяка цена да му провалят кариерата.

Веднага след оттеглянето му от поста на държавен глава, Бетина Вулф завежда дела срещу медиите, разпространявали слуха. Под ударите й попада "Берлинер цайтунг", както и един от най-известните тв водещи Гюнтер Яух. В свое предаване той задава въпрос на редактор от в. "Билд" дали вестникът има подобна история. Яух и "Берлинер цайтунг" се извиниха на Вулф. Сега тя е подела война срещу интернет концерна Гугъл заради нова функция, която позволява при изписване на име в търсачката да се появят автоматично най-често споменаваните в мрежата думи, свързани с него. При експрезидентшата тези думи са проститутка и ескорт. Това не е първото дело срещу “Гугъл”. Засега обаче компанията не е осъдена от никой засегнат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини