Заловиха педофил, карал братче и сестриче от пазарджишко да блудстват пред камера

Малки деца са карани от българин да извършват блудствени действия пред камера. След десетки писма, хиляди постове и сигнали по случая, интернет потребителите за броени часове идентифицирали педофила, съобщи БТВ.

Мъжът вече е заловен от антимафиоти, съобщиха от пресцентъра на МВР. През нощта на 9 срещу 10 септември над 700 интернет активни потребители подали сигнал чрез платформата на сектор "Компютърни престъпления" към ГДБОП  - www.cybercrime.bg, за сексуални извращения спрямо две неизвестни малолетни деца, разпространявани в интернет пространството чрез две социални мрежи. Става дума за Фейсбук и ask.fm.
В хода на започнатите от антимафиотите от "Компютърни престъпления" действия са установени жертвите – момиче на 11 години и 5-годишно момче, живеещи в пазарджишко село. Малките деца били принуждавани в комуникация чрез интернет да извършват сексуални действия, за да задоволяват перверзните желания на 29-годишният Станимир Т. от Търговище. По неофициална информация мъжът е активист на политическа партия.

При съвместните действия на спецполицаи от София и териториалните звена на ГДБОП в Търговище и Пазарджик е документирана и пресечена престъпната дейност на сексуалния насилник.
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 159, ал. 4 от НК, за което максимално предвиденото наказание е "лишаване от свобода до 6 години". Мъжът е задържан за срок до 24 часа.
Служители на Детска педагогическа стая при дирекцията на полицията в Пазарджик работят с двете жертви. Оказва им е психологическа помощ от социални работници и психолози от регионалната структура на Държавната агенция за закрила на детето в Пазарджик.

Профилът на Станимир вече е изтрит от Фейсбук и от сайта за запознанства ask.fm. Сигналите срещу него в мрежата обаче продължават.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини