Червените съветници в Садово искат незабавната оставка на Запрян Димитров

Незабавна оставка на съветника от "Новото време" Запрян Димитров иска БСП в Садово. В нарочна декларация, внесена в Общинския съвет, съветници от левицата настояват за свалянето му от ключовите позиции -  като председател на постоянната комисия по земеделие, екология и европроекти и като заместник-председател на местния парламент. Поводът е задържането на Димитров преди дни по подозрения в изнудване, подкуп и измама.

Името на Запрян Димитров нашумя покрай проекта за техническа помощ за канализация на четири населени места в община Садово. В хода на този проект изчезнаха 950 000 лева, чиято съдба е неизвестна и до момента. По този проект Димитров бе координатор и на длъжност "еколог" в общинска администрация, припомнят от БСП.   

На утрешната сесия съветниците ще настояват за бърза и ясна реакция от мнозинството.

Ето и текстът на декларацията:

"Уважаеми колеги, дами и господа,

Ние, групата  съветници от  Българската социалистическа партия при Общински съвет- Садово, сме изправени пред сериозен управленски  и морален казус, който е немислимо да подминем. Общински съветник от местната законодателна власт на Садово се оказа  въвлечен в недопустим скандал с данни и доказателства за незаконни действия – изнудване, подкуп  и измама. Визираното в медиите и потвърдено от представителите на прокуратурата име е на колегата Запрян Димитров.

Вероятно е нужно време, за да се изясни цялата истина около този скандал и евентуалното престъпление. Ние обаче  не можем да си позволим мълчание и липса на позиция.   

Съветниците от БСП категорично се разграничаваме от подобен морал и действия на лице, което в същия момент е част от колективната законодателна  власт на община Садово. Затова изразяваме  нашата категорична позиция на възмущение от подобни действия  на общински съветник.

Като се разграничаваме напълно от такъв морал и поведение, ние настояваме незабавно да бъде гласувана оставката на Запрян Димитров от ключовите позиции, които легитимира в Общински съвет- Садово- като председател на постоянна комисия по земеделие, екология и европейски проекти и като заместник председател на ОбС-Садово.

На всички ни е известно тежкия морален и управленски удар, който имена от предишното общинско управление, нанесоха на общината ни и от това  понесохме  провали на проекти и загуба на около  милион лева публични средства.  

Както тогава, така  и сега, съветниците от БСП-Садово показаха, че имат последователна и ясна позиция при всеки корупционен казус в общината. Затова настоящата ни позиция е повече от категорична. Искаме незабава оставка и подкрепата за нея ще е тест за това кой каква толерантност си позволява в името на тясно партийни сметки и позиции.

Настояваме за бърза и ясна управленска реакция от мнозинството при Общинския съвет, в името на интересите на община Садово, нейното население и запазване  авторитета на институцията Общински съвет- Садово."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини