28 °C

Червените съветници в Садово искат незабавната оставка на Запрян Димитров

Незабавна оставка на съветника от "Новото време" Запрян Димитров иска БСП в Садово. В нарочна декларация, внесена в Общинския съвет, съветници от левицата настояват за свалянето му от ключовите позиции -  като председател на постоянната комисия по земеделие, екология и европроекти и като заместник-председател на местния парламент. Поводът е задържането на Димитров преди дни по подозрения в изнудване, подкуп и измама.

Името на Запрян Димитров нашумя покрай проекта за техническа помощ за канализация на четири населени места в община Садово. В хода на този проект изчезнаха 950 000 лева, чиято съдба е неизвестна и до момента. По този проект Димитров бе координатор и на длъжност "еколог" в общинска администрация, припомнят от БСП.   

На утрешната сесия съветниците ще настояват за бърза и ясна реакция от мнозинството.

Ето и текстът на декларацията:

"Уважаеми колеги, дами и господа,

Ние, групата  съветници от  Българската социалистическа партия при Общински съвет- Садово, сме изправени пред сериозен управленски  и морален казус, който е немислимо да подминем. Общински съветник от местната законодателна власт на Садово се оказа  въвлечен в недопустим скандал с данни и доказателства за незаконни действия – изнудване, подкуп  и измама. Визираното в медиите и потвърдено от представителите на прокуратурата име е на колегата Запрян Димитров.

Вероятно е нужно време, за да се изясни цялата истина около този скандал и евентуалното престъпление. Ние обаче  не можем да си позволим мълчание и липса на позиция.   

Съветниците от БСП категорично се разграничаваме от подобен морал и действия на лице, което в същия момент е част от колективната законодателна  власт на община Садово. Затова изразяваме  нашата категорична позиция на възмущение от подобни действия  на общински съветник.

Като се разграничаваме напълно от такъв морал и поведение, ние настояваме незабавно да бъде гласувана оставката на Запрян Димитров от ключовите позиции, които легитимира в Общински съвет- Садово- като председател на постоянна комисия по земеделие, екология и европейски проекти и като заместник председател на ОбС-Садово.

На всички ни е известно тежкия морален и управленски удар, който имена от предишното общинско управление, нанесоха на общината ни и от това  понесохме  провали на проекти и загуба на около  милион лева публични средства.  

Както тогава, така  и сега, съветниците от БСП-Садово показаха, че имат последователна и ясна позиция при всеки корупционен казус в общината. Затова настоящата ни позиция е повече от категорична. Искаме незабава оставка и подкрепата за нея ще е тест за това кой каква толерантност си позволява в името на тясно партийни сметки и позиции.

Настояваме за бърза и ясна управленска реакция от мнозинството при Общинския съвет, в името на интересите на община Садово, нейното население и запазване  авторитета на институцията Общински съвет- Садово."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се много добре със задачите си днес и съвсем естествено се радвате на впечатляващи резултати. Усилията ви по разрешаването на даден проблем най-сетне се увенчават с успех. Ваш партньор може дави даде много ценна идея. Заслужава си да помислите за осъществяването й. Вечерта може да бъде много по-приятна, ако я споделите с приятели. Условията за това са идеални, но поемете вие инициативата.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на изкушението да напътствате, оценявате и съдите. Във ваш интерес е да запазите добрия тон и ще спечелите. Имате перспективни планове, остава да намерите подходящите хора, с които да ги реализирате. Професионална оферта ще провокира активността ви в стремежа да спазите договорените срокове.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще е свързана с различни срещи и ангажименти, и от вас ще се изисква да бъдете готови по всяко време да реагирате адекватно на ситуацията. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви тревожи. Скорошните финансови постъпления ще компенсират времето ви напоследък.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се наложи да решавате проблеми предизвикани от ваши близки. Това може да отнеме голяма част от времето ви днес. Опитайте да разберете всяка от двете страни, но в никакъв случай не се изкушавайте да съдите. Праволинейността ви ще е достатъчна за да обърнете в положителна посока развитието на конфликта.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъде добре, ако умеете да използвате подкрепата на звездите, разчитайки знаците на съдбата. Вашият оптимизъм е най-големият ви коз. Предстои ви добро представяне на изпити или на друго важно събитие за вас. Иска ви се да подновите дома си, сега е момента да го направите, увличайки и близките си в това начинание.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От днес ще започне процес на преобразувание на работното ви място, който е наложителен за постигането на по-високи резултати. Включете се активно в тази акция, тъй като със сигурност бихте могли да бъдете много полезни. Предстои ви важен разговор, в който ще трябва добре да изложите позициите си. От това ще зависи вашият бъдещ авторитет.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста емоции ви се събират напоследък, затова днес си починете и не мислете за работа. Въпреки, че не е характерно за вас, помързелувайте и се отдайте на любимите си занимания. Отношенията ви с вашия партньор са спокойни и безоблачни.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добри намерения и от вас зависи те да се случат. Търсещите разнообразие ще имат срещи и ще се радват на приятелска компания. Започнатата подготовка по важна задача върви към края си. Предстои ви същинската работа и това ще ви ангажира цялото внимание.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможни са промени, които няма да са в негативен план. Денят не е подходящ за финансови сделки и каквито и да е операции, свързани с пари. От вас струи бодрост, която се предава и на околните. Мислете за красиви неща и светът ще ви отвърне със същото. Нямате основания за недоволство.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Грижите по семейството не спират за вас. И днес ще се занимавате с чуждите проблеми, а своите ще пренебрегнете. Намерет време за себе си. Имате нужда да се погрижите както за здравето си, така и личните си предпочитания. Всяко пренебрежение може да ви изведе от кондиция и да ви навреди.
16 юни 2021
Последни новини