ГДБОП разкри организирана престъпна група, изготвяла и разпространявала фалшиви документи

Снимка: архив МВР

Служители на ГДБОП, със съдействието на Областната дирекция на МВР в Пловдив и под ръководството на прокуратурата, проведоха полицейска операция на територията на градовете Пловдив и Бургас, с цел документиране на престъпления, свързани със съставяне и разпространение на неистински документи за самоличност и други удостоверителни документи, съобщава пресцентърът на МВР.
В хода на действията по разследването, около 21.30 ч. в ресторант в Пловдив е задържан Д.Д. /50 г/. Той е с множество съдебни и криминалистически регистрации за изготвяне на неистински парични знаци, изготвяне на неистински официален документ и образуване и ръководене на организирана престъпна група. При извършения му личен обиск са открити и иззети 3  мобилни телефона и  3 SIM – карти, флаш памет, 7 паспортни снимки на двама мъже. На адреса в Пловдив, обитаван от задържания и от 28-годишният  В.А., са намерени и иззети 2 ламинатора, голямо количество фолио за залепване и ламиниране, хартия формат А4 в розов и син цвят, принтер, силиконов лист, служещ за изготвяне на печати, 15 мастилени тампони, хартия на гилотина, 21 CD, безцветно флуорисцентно мастило, 7 мобилни телефона, 7 SIM карти. В.А. също е с криминалистически и съдебни  регистрации за разпространение на наркотични вещества с участие в организирана престъпна група.

Действия по разследването са извършени и в апартамент, намиращ се в ж.к "Тракия" в Пловдив, обитаван от 41-годишният Г. К, също с много криминалистически и съдебни регистрации. Оттам са намерени и иззети 3 хард диска, флаш памет, 2 принтера, 44 CD, телефон и SIM – карта, имащи отношение към престъпната дейност.
В хода на операцията е проверен и адрес в гр.Свети Влас, община Несебър – комплекс "Манастира", откъдето са намерени и иззети други доказателства. В.А и Г.К. също са задържани за срок от 24 часа.
Продължават процесуалните действия на няколко адреса на територията на Пловдив и спрямо други лица, съпричастни към престъпната дейност на задържаните, под наблюдението и ръководството на районната прокуратура.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини