Кметът на Брестовица и ГЕРБ Пловдив Област с апел за спешно кръводаряване в помощ на Любен Буков

Любен Буков, който спаси село Долна Махала от взрив на газова цистерна преди броени дни, се нуждае от кръв във връзка с предстояща операция. Това съобщи кметът на Брестовица Любен Радев, съобщава пресцентърът на ГЕРБ Пловдив Област. Радев апелира към всички, които имат възможност, да кръводарят в полза на неговия съгражданин. От инцидента насам Любен Буков е в УМБАЛ "Свети Георги", където вече е претърпял една операция. "Днес ми се обади д-р Гълъбова от Здравната служба в селото и ми съобщи за спешната необходимост от кръв. Любо е А отрицателна група. Но човек може да кръводари в негова полза и ако е друга кръвна група – задължително е необходимо обаче да каже, че кръводарява в полза на Любомир Буков", коментира кметът на Брестовица, който в момента е в София, но ще кръводари веднага след като се върне в Пловдив.
ГЕРБ Пловдив Област се включва в призива му за кръводаряване. До 14 часа това ставаше в Кръвната банка на Пещерско шосе. След този час кръв можете да дарите в Кръвната банка на Окръжна болница.

Операцията е планирана за утре. На 10 септември Любен Буков спаси Долна Махала от взрив, като рискува собствените си здраве и живот. Той е с над 70% изгаряния. 34-годишният герой е в Клиниката по изгаряния към УМБАЛ. Буков е трябвало да зареди цистерната, която е управлява, с пропан-бутан на газстанция на Петрол АД.

При източването на газ от цистерната на камиона към резервоара на газстанцията избухнаха пламъци. Въпреки опасността от взрив, смелият мъж грабнал дрехи и доръчни материали от кабината и потушил огъня. Целият обгорен той успял дори да врътне крана и да спре изтичането на газ.

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини