Караиванов и Генов провериха на място как се чистят шахтите

След като се провериха лично на какъв етап са строително-монтажните и реставрационни дейности по поректа "Асеновград - свещената порта на Родопите", кметът Емил Караиванов и заместникът му Манол Генов продължиха с инспекциите на място, макар и съвсем в друга насока. А именно -  как се изпълнява поръчката за подмяна и почистване на дъждоприемните шахти в града.

Кметската проверка бе по една от улиците, за която има постъпили жалби за запушване на шахтите - тази покрай болницата. Там шахтите са около 30, казаха работниците от фирмата-изпълинтел на поръчката "Орманов Тракс". Тя е на стойност  59 784 лв. и включва подмяна на кофи, почистване и укрепване на шахтите, доставка на решетки и основи на шахтите и др.

По това, което намират от фирмата, е видно, че предишната поръчка не е била изпълнявана качествено. Кофите, които намираме, са от дълги години, а на места дори въобще липсват, каза Манол Генов. Това е и довело до запушвания на шахтите при проливни дъждове. Оказва се, че всъщност реална профилактика не е извършвана, а капаците на шахтите са със съмнително качество, допълни зам.-кметът.

Проверките на това, как се поддържат 1300 шахти в Асеновград ще продължават по време на целия срок на договора (август 2013 г.) и ако има установени пропуски ще се търси отговорност, заяви от своя страна и кметът Емил Караиванов.

 

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини