Фиш забива в Пловдив

Снимки: www.fish-thecompany.com

Легендата Fish ще забие тази вечер в Пловдив. На сцената на Античния театър бандата ще изпълни най-големите хитове от соловата кариера на Фиш /Дерек Уилям Дик/, както и класиките от епохата с Мерилиън.
В концерта, с който ще се открие второто издание на Sounds of The Ages, ще участва и оркестърът на Пловдивската филхармония.

Фиш от години се слави като странна и провокативна личност. След като известно време припечелва като градинар и лесовъд, през 1981 г. той става известен като певец на британската рок-група Merillion, която напуска през 1988 г., за да започне солова кариера.

Вероятно най-големият талант на Фиш се крие в текстовете към неговите песни. Силно интроспективни, изследващи духовните пространства, често отразяващи личните проблеми и страсти, неговите лирики често имат самостоятелна художествена стойност като поезия, извън музиката. Доста от песните от соловия му период представляват дълги поетични рецитали, в които музиката служи само като фон. Такива по-кратки пасажи могат да се срещнат и в някои от песните му с Мерилиън. Фиш понякога е сравняван с Питър Гейбриъл, вероятно заради смътната прилика на гласа му — специфичен, с лек злокобен оттенък.

Първият му концерт в България е в Банско през август 2003-та. Две години по-късно отново идва у нас, но този път пее в НДК, където открива джаз фестивал. 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини