Виж кои са удоволствията, удължаващи живота!

Не всички удоволствия са полезни за нас, но има няколко, които със сигурност водят до дълголетие. Затова ще ви разкрием кои са те.

Любовта

Няма как, докато човек е влюбен и усеща, че е обичан, да не се чувства млад и щастлив. Според американски учени любовта удължава живота средно с 5 години.Не само любовта към партньора обаче прави нашия удължава живота ни, а всяко нейно проявление – любимо хоби, работа, домашен любимец, красотата на природата или дори любовта към самия себе си.

Целувките

Според британски учени хората, които често се целуват, живеят средно с 5 години по-дълго от останалите. При целувка в нашия организъм се изработват ендорфини – хормоните на щастието, които ни помагат да гледаме положително на света. 

Ленността

Вечното движение, бързането, желанието да се успее във всичко, хроничният стрес, неминуемо водят до преумора и натоварване.Затова, от време на време, е полезно да се отпускаме или просто да си помързелуваме.Това се отнася и до спортните ни занимания. Те трябва да носят удоволствие, а не да пренапрягат тялото ни.

Сексът

Той укрепва сърцето и може да се нарече истинско лекарство срещу старостта. Сексът е чудесна профилактика на диабета от тип ІІ, който зачестява с напредването на възрастта. След оргазъм и при двата пола се повишава нивото на инсулина и се подобрява въглехидратният обмен. Сексът още премахва болката при мигрена или артрит.При редовен полов живот се увеличава количеството колаген в кожата, а това я прави гладка и я предпазва от бръчки.Но всичко това се отнася само за секс с любимия човек, а не като спорт и за една нощ със случаен партньор.

Смехът

Докато се смеем, кръвоносните ни съдове се разширяват, а кръвното ни налягане спада. Затова смехът е профилактика на инфаркта и инсулта.Той подобрява и имунитета. Неслучайно е измислена и смехотерапията като лечебен метод.Смехът подобрява апетита, а също е полезен за мозъка ни.Доказано е, че дори само мисълта за весела случка веднага подобрява общото състояние на организма ни.

Източник: http://novinata.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини