Ако ви рекетират в болниците, звънете тук:

Само за два дни, 1-ви и 2-ри октомври, са приети 53 жалби за принуждаване към нерегламентирани плащания в системата на здравеопазването, съобщават от Министерството на здравеопазването. Дадените от тях примери касаят главно болничната помощ - сигнали за непредвидено дарение за очна операция, за заплащане на сърдечна операция на дете, както и за допълнително заплащане на медицински услуги, които се поемат от Националната здравноосигурителна каса. Потокът от жалби бе провокиран от министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. В телевизионно предаване от понеделник, тя прикани всички граждани, от които се искат нерегламентирано пари в здравната сфера, да звънят на горещите телефони. Ето ги и самите тях 

9301152, 9301253 и 9301259 и "горещия имейл" (goreshtalinia@mh.government.bg) 

От здравното министерство гарантират, че всеки сигнал ще бъде разследван. В случай на извършена проверка, жалещото лице ще получи конкретен отговор за резултатите от тази проверка. 

Любопитното е, че системата съществува от близо 2 години. За този период в звеното са получени 15 000 сигнала, от които 250 жалби. Тоест, само за два дни след призива на министъра, са инкасирани 1/5 от жалбите получени за предходните 22 месеца.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини