Общината се бърка дълбоко за разплащане на наследени грешки

"Общо 140 000 лева допълнително ще трябва да плати община Асеновград за осъществяването на два големи инфраструктурни проекта", съобщи днес зам.-кметът Манол Генов.

"След получаване на финалното плащане по проекта "Цялостна реконструкция на част от пътя Жълт камък – Узуново – Три могили" се оказа, че отново сме наказани заради пропуски, допускани от предишните управляващи. Грешки, които струват на данъкоплатците 69 000 лв.", информира вицекметът. От тях близо 5000 лв. са заради процедурата по възлагане на обществена поръчка, а останалите заради извършването на дейности, които допълнително е трябвало да се извършат от изпълнителя, тъй като ги е нямало в проекта.

"По проекта за нов тръбопровод на Аман дере също ще трябва да даваме допълнителни средства, заради проектантски грешки. За да се случи това пък, трябва да се промени инвестиционната програма и да се дадат още 70 000 лева, уточни Генов.

"Сумирайки общо пропуските в проектирането до този момент, става ясно, че лазмерът им е близо 140 000 лв. и това са пари на асеновградчани. Пари, които ще трябва да търсим допълнително, а с тях можеше де направим инфраструктурата около новата детска градина например", подчерта зам.-кметът.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини