13 °C

Читалища в действие

Програма на асеновградските читалища през месец октомври:

НЧ “Родолюбие”, Асеновград:

- 05.10. - Изложба на Димитър Мариновски "Фантазиите на природата". Начален час 17.30

- 25.10. - Музикално-поетична вечер, посветена на 130 години от рождението на Имре Калман и 230 години от рождението на Николо Паганини – клавирен концерт на учениците на Васка Владимирова с участието на Литературен клуб "Родолюбие". Начален час 18.00

- 26.10. - Детска постановка – гр. Казанлък. Начален час 12.30

- 26.10. - "Българи от старо време" - опера Стара Загора. Начален час 18.00

- 29.10. - НЧ "Иван Вазов" - Добралък, представяне на етнографска изложба, концерт на хора към селото по случай Деня на народните будители, 170 год. от рождението и 110 год. от смъртта на Павел Костов – виден български революционер и общественик /съвместна изява с НЧ "Родолюбие"/. Начален час 18.00

- 30.10. - Театрална постановка "Големите пари", гр. Ямбол. Начален час 19.00

- 30.10. - Официално откриване на читалищната библиотека. Начален час 18.00

НЧ "Св. преп. Паисий Хилендарски", Асеновград – всички изяви са посветени на 15-годишния юбилей на читалището:

- 09.10. – клуб "Родознание и краезнание" представят "Сладкарството в Асеновград". Начален час 17.00

- 10.10. – среща с Елена Хайтова и Никола Гигов.  Начален час 17.00 ч.

Градска библиотека "Паисий Хилендарски"

- 12.10. – "Творчески портрет" – рецитал по стихове на Елена Славкова. Начален час 17.00 ч.

-  15.10. – юбилеен концерт. Начален час 17.30 ч.

НЧ "Христо Ботев", кв. Долни Воден”:

- 16.10. – Открит урок по литература – среща на ученици от литературния  кръжок и участници от СИП литература горен курс с местната поетеса Хюршан Еминова и първата й стихосбирка "Зов". Начален час 13.00

НЧ “Св.св. Кирил и Методий – 1935 г.”, кв. Горни Воден:

- "Златна есен" – поредица от изложби на детски рисунки

НЧ "Христо Ботев", с. Новаково:

- 15.10. – Вечер, посветена на 75 г. от смъртта на Йордан Йовков – Гана Николова, библиотекар на читалището, представя живота на писателя. Анна Стойчева и Анита Колева представят разказите "По жицата" и "По- малката сестра". Начален час 17.00

НЧ "Иван Вазов", с. Долнослав:

- 10.10. – световен ден на борбата с остеопороза – лекция, предназначена за жени над 50 години, представена от Йорданка Алексиева- библиотекар в читалището. Начален час 11.00

НЧ "Пробуда", с. Стоево:

-  13.10. - изложба на детски рисунки – деца от групата по художествено творчество и изобразително изкуство ще покажат своя талант на общонстта в Стоево. Начален час 11.00

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
15 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
15 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
15 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
15 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
15 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
15 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
15 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
15 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
15 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
15 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
15 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
15 апр 2021
Последни новини