Даряват крадени коне на Бисер. Преглед на регионалния печат

Даряват крадени коне на Бисер, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Става дума за конфискуваните в неделя животни – два коня и 4 магарета. Според закона ако не се открие собственикът, те трябва да бъдат умъртвени. От агенцията по безопасност на храните обаче правят юридически консултации дали е възможно вместо да убият животните, за ги дарят на стопани от пострадалото в наводненията харманлийско село.

Аню Ангелов: По-добре високи заплати, отколкото ранно пенсиониране, заглавие над главата на вестника. Темата е водеща на 2-ра. За вчерашния коментар на военния министър по повод недоволството от премахването на привилегии за военните.

Роднини се пердашат за имоти в Маслиново, акцент от 3-та. За семейните войни в хасковското село миналата вечер.

РЗИ глобява заведения с найлонови пушални, друго заглавие от страницата. Зимата идва, кръчмарите изтезават мозъците си как да заобиколят забраната за пушене в закрити помещения. Стена ли е найлонът, това е въпросът.

Чиновниците в министерството нямат колебания: стена е.

Е-гласуването чака, днес съветниците вдигат ръка, водещо на 4-та. Системата за електронно гласуване няма да влезе в употреба на днешната сесия в Хасково, не е довършена. Пак ще се гласува с вдигане на ръка.

Гюлсен пак се окичи със злато, акцент от спортната страница. Хасковската боксьорка спечелила турнира за купата на България.

Хасково е като предградие на Ню Йорк, казва в интервю за вестника на 6 страница саксофонистът Чад Лефковиц Браун. Музикантът взе участие в тазгодишния джаз фестивал.

10-и Родопски освобождава Свиленград и Кърджали, заглавие на голям материал на 7 страница, посветен на 100-годишнината от Балканската война.

Порой заля Хасково, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Дъждът потопи нови сгради, блокира коли в гаражи, допълва подзаглавието. По данни на местната метеорологична станция количеството дъжд е било 31 литра на квадратен метър.

Знамето на 10 Родопски полк – в музея, друг акцент от 1-ва. Става дума за копие на знамето на полка, което бе показано в изложба, посветена на годишнината от Балканската война.

Спряха частна занималня, водещо на 2-ра. Инспекторите от РЗИ глобили директорите на две забавачки в Хасково заради ремонти. Частна занималня пък ще се проверява тепърва за изрядни документи. Но е спряна, за всеки случай.

Седем жертви на пиянски скандали, чело на 3-та. За побоите през денонощието. Изданието брои пострадалите. Палмата на първенството държи Маслиново, където в мелето се включила цяла многобройна фамилия.

По лунната пътека, традиционната петъчна рибарска 4 страница на Щерю Щерев.

Плевнелиев притеснен от бежанската вълна, темата на 5 страница. От посещението на президента на полигона в Корен.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини