Кметът: Пенсионерите правят далавери

Кметът показва фактурите от съюза на пенсионерите, които според него са далавера

„Обединеният съюз на пенсионерите, ръководен от госпожа Атанаска, е правил множество нарушения. Ето например фактури за транспортни услуги от времето, когато общината им осигуряваше безплатен транспорт“. Това заяви днес от трибуната на ОбС кметът Георги Иванов в отговор на въпросите за прекратяването на договора със сдружението на третата възраст и отнемането на кафе „Шлагера“ в парка до Руската гимназия. Питанията към градоначалника бяха отправени от Божидар Драганов от групата на БСП. Той попита защо точно сега се прекратява договора за заведението, след като е било давано на пенсионерския съюз в продължение на пет години подред.

В отговор кметът избухна и заяви, че при проверката на общината са се натъкнали на „страшни работи“. „Ако те смятат, че решението ни е неправилно, съдът е наблизо, да обжалват. Но тогава ще лъснат такива неща, че ще видите за какво става въпрос. Не ме предизвиквайте повече, за да не ги разкажа тук“, каза кметът и седна на мястото си.

При гласуването 9 съветници (от БСП и ГЕРБ) се въздържаха, останалите бяха „за“ и договорът със съюза на „госпожа Атанаска“ бе прекратен.

Днес общинските съветници за първи път заседаваха в ремонтираната зала „Хасково“. Системата за електронно гласуване обаче не бе довършена и те гласуваха по стария изпитан начин – с вдигане на ръка. Седнали по двама на чин, те акуратно вдигаха ръка и подкрепиха всички предложения за решения. За по-важните от тях Hаskovo.net вече писа.

Тодор Кръшков

Нова зала, гласуване - по старому
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини