Летище Пловдив преговаря за полети до Близкия изток

Ръководството на летище Пловдив започва преговори за нови дестинации извън Европа - до Близкия изток. Това съобщи изпълнителният директор на аерогарата Дойчин Ангелов след участието си на международна авиационна борса в Абу Даби, цитиран от БТА.

Проведени са били разговори с нискотарифни арабски авиокомпании, които са заявили желание за полети до България. По отношение на европейските дестинации той съобщи, че се разговаря с още един превозвач освен с "Райънеър".

На авиационната борса са участвали представители на 300 авиокопамнии и на 330 летища от цял свят. В рамките на форума Ангелов е провел планираните предварително 16 срещи с авиокомпании. Възможностите да се разкрият дестинации до Турция се увеличават, тъй като са започнали преговори с още две турски авиокомпании.

Има проявен интерес от испански авиопревозвач за нова дестинация до Испания.

Дойчин Ангелов потвърди, че последният полет до Франкфурт ще бъде на 3 ноември с уговорката, че полетите ще бъдат възстановени през летния сезон. Всички авиокомпании обаче поставят въпроса за стимули, което по думите му показва, че ролята на фонда за развитие на летище "Пловдив" е много сериозна за бъдещето на аерогарата.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини