13 °C

Първа частна онко болница - лечението безплатно, липси на лекарства няма

Д-р Илиева и д-р Мурджев са двама от специалистите, полагащи грижи за пациентите в първата частна онко болница у нас.

Водещи специалисти, които не са удовлетворени от досегашния начин на лечение на пациентите в областта на медицинската онкология, създадоха първата частна онкологична болница в България. МБАЛ "Централ онко хоспитал" е специализирана за лечение на онкологично, хематологично и неврологично болни. Болницата е в Пловдив, въпреки, че част от основателите й са лекари от софийско онкологично дружество и от Стара Загора.

"Причината да създадем здравното заведение е желанието ни да променим отношението, обслужването, качеството на лечение на страдащите от злокачествени заболявания", обясни д-р Заприн Пепелов, медицински управител на онко хоспитала. Към болницата е основана и Етична комисия, която да подпомага провеждането на клинични изпитвания. Благодарение на тях се усъвършенства лечението в онкологията – въвеждат се лекарства на експериментално ниво, на които предстои регистрация. По желание болните могат да се включат в проучванията на медикаменти, за възможност за по-ефикасна терапия.

Новата структура разполага със 120 легла само за медицинска онкология, отделно за хематология и неврология. Болните са настанени в луксозни, климатизирани стаи с телевизор, санитарен възел и интернет.  

Лечението е абсолютно безплатно за здравноосигурените. Провежда се по договор със Здравната каса. Персоналът се отнася с изключителна грижовност и осигурява максимален комфорт за лежащо болните и тези, които идват за часове за провеждане на предварително планувани химиотерапии. Липса на медикаменти не съществува. "Стремим се да осигуряваме навременна терапия. Частната структура е гъвкава, сами си търсим лекарствата, не чакаме на някой друг", казва д-р Пепелов. Той подчертава, че освен комфортната база и редовното зареждане на лекарства, болните имат възможност да се лекуват при едни от най-добрите онколози в България. Екипът поддържа постоянна връзка с доц. д-р Константа Тимчева, национален консултант по медицинска онкология и химиотерапия. Най-уважаваният и от пациенти и от лекари онко специалист в България е сред основателите на "Централ хоспитал". Шеф на онкологичното отделение е не по-малко признатият д-р Велко Минчев. Тук работи и д-р Венета Котева. Привлечени са и двама изключителни лекари от Стара Загора – д-р Христо Мурджев и д-р Румяна Илиева. "За съжаление медици от града на липите дават грешна информация на болните, че д-р Мурджев и д-р Илиева работят извън страната", само съобщава без да коментира действията на колеги д-р Пепелов. Управителят посочва, че в онко болницата има назначени и психолози, защото това е заболяване, при което освен тялото страда и психиката на човека, стресът е огромен. Ръководител на екипа психолози е проф. Румен Стаматов. "Хората трябва да приемат диагнозата и да наберат сили да се включат в терапията, защото самоучастието, вярата в победата над болестта е половината от лечението", подчертава управителят на първата частна онкологична болница в България.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
15 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
15 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
15 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
15 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
15 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
15 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
15 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
15 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
15 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
15 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
15 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
15 апр 2021
Последни новини