Зачестяват случаите на тормозени и заплашвани от децата си родители

Садовка трябва да се изнесе за следващите три месеца от дома си, постанови Районният съд в Асеновград. Причина за странното на пръв поглед решение е повече от основателна - въпросната се оказала груба агресорка и то не срещу когото и да е, а срещу собствената си майка. През юни възрастната жена е подала молба да получи заповед за защита, тъй като дни преди това щерка й нанесла побой и я наранила с нож.

Свидетелка, която гостувала на пострадалата, е потвърдила, че бабата е тормозена и заплашвана от родното си дете, че ще я "утрепе и зарие". 

Вследствие на всичко това съдът задължи пишман щерката да не се приближава на по-малко от 20 метра до жилището, както и местата за работа, социални контакти и отдих на изстрадалата й родителка. Наложена й е и глоба от 500 лева. Съдът нареди да се издаде заповед за защита на майката, в която да се отразят последиците от неизпълнението й, а именно, че при неизпълнение полицейският орган, констатирал нарушението, следва да задържи агресорката и да уведоми незабавно прокуратурата.           

За съжаление случаят не е единствен по рода си. Подобни молби от пострадали и тормозени от собствените си синове и дъщери родители зачестяват. Съвсем наскоро възрастна асеновградчанка извика полиция, след като синът й я заплаши, че ще я затрие. Жената се оплакала, че той държи в дома незаконно ловно оръжие, заради което се страхува, че в някой от изблиците си на ярост би насочил срещу нея. 

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини