Финишира първият етап от изграждането на депото за отпадъци

Снимки: Пресцентър община Асеновград

При издаването на комлексно разрешително депото за отпадъци ще започне да функционира. Това заяви кметът на Асеновград Емил Караиванов, след съвместна проверка на място с представители на медиите.

Първият етап от изграждането на регионалния център за твърди битови отпадъци за общините Асеновград, Първомай, Садово, Куклен и Лъки е приключил. Изградени засега са две клетки. Едната е с капацитет 150 000 м³ - за битови отпадъци, а другата - 75 000 м³ - за строителни отпадъци.  

Общата площ на депото е 323.10 дка. На останалия терен се предвижда изграждане на допълнителни нови клетки. Предвидени са и административни сгради за обслужване на центъра. Намерението на общинското ръководство е да започне осъществяване на проекта за пречиствателна станция, в която този инфилтрат да се обработва (както и другите отпадни води на Асеновград), тъй като има изграден  басейн за целта.

До момента по проекта са дадени 4,5 млн. Довършителните дейности по реализацията са факт, предстои да започне експлоатирането на депото.

Наемането на работници ще става след осъществяването на разчет за щатните длъжности. Засега има само охрана, осигурена от общината.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини