Само за 4 дни полицията спипа 9 пишман-мотористи в Асеновградско

490 автомобила и 574 граждани са били проверени в хода да специализирани полицейски операции по охрана на обществения ред и осигуряване безопасността на движението на териториите на полицейските управление в Асеновград, Първомай, Раковски и Карлово, съобщават от Областната дирекция на полицията.

Установените нарушения (между 11 - 14 октомври) са 270. В проверките са участвали служители от звено "Сигма" и от секторите "Специализирани полицейски сили" и "Пътна полиция" при МВР-Пловдив.

Някои от фрапиращите случаи са в Асеновград, където в рамките на операцията са заловени 9 неправоспособни мотористи на възраст от 18 до 30 години, а на входа на града, при проверка на автобус, превозващ пътници от Кърджали, е констатирано, че същият e без винетен стикер.

При операцията на територията на Първомай е заловен 56-годишен шофьор, без книжка, а освен това станало ясно, че срещу него има образувани множество досъдебни производства по ЗДП.

Без винетки в Карлово пък са спипани 2 сметоизвоващи коли и камион. Освен това е установено, че 10 автобуса, превозващи пътници, и два леки автомобила също са нямали винетни стикери.

По време на четирите операции са съставени 83 акта, а глобените с фиш са 76.

Специализираните полицейски акции по охрана на обществения ред и безопасността на движението територията на областта продължават.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини