16 °C

Регионално съвещание нищи готовността за зимното поддържане на пътищата в Пловдивско

Готовността за предстоящото зимно поддържане на републиканската пътна мрежа в областта - това бе темата на състоялото се наскоро Регионално съвещание на ръководствата на ОДМВР-Пловдив, ОО КД-ДАИ, Областно пътно управление, Дирекция 112- отдел Кърджали, и фирми, ангажирани по сключени договори за зимно поддържане.

На работната среща е било докладвано, че до момента необходимите количества сол за поддържане на автомагистрала "Тракия" са в наличност, за останалата част от републиканската мрежа 3/5 от необходимата сол ще бъде доставена до края на октомври, а останалото количество – през ноември, съобщава пресцентърът на ОДП.

Освен това все още има пътни участъци с неремонтирани дупки и други неравности, както и участъци без положена хоризонтална маркировка. Представителите на полицията са повдигнали въпроса и за своевременното излизане на снегопочистващата техника. В отговор е станало ясно, че през предстоящия зимен сезон път I-8 бъде поддържан с две машини повече.

Ще бъде засилен и контролът над служителите за своевременното им излизане по трасето при снеговалеж. И още - през сезон 2012/2013 толерантността на полицейските органи към проблемите по снегопочистването ще бъде сведена до минимум. Освен законовите възможности за предупреждения и разпореждания, ще бъдат налагани и актове при установяване на необосновано забавяне на почистването и опесъчаването при поледици, или при други нарушения, довели до предпоставки за възникване на пътно-транспортни произшествия.

На работната среща е било акцентирано и върху добрите практики за превенция преди и по време на усложнение пътна обстановка. Отчетено е било и доброто взаимодействие с органите на ДАИ-Пловдив, споделен е бил и положителният опит за взаимни проверки на техническата изправност и оборудването на тежкотоварните автомобили за движение в зимни условия. Този опит ще се ползва и сега при съвместната работа на отделните институции особено в районите на АМ "Тракия" път I-8 и планинските райони.

Участниците в срещата са дискутирали и въпроса за липсата на техника за отстраняването на закъсали и аварирали тежкотоварни моторни превозни средства. В отговор представителите на Агенция "Пътна инфраструктура" са дали уверение, че на този проблем ще бъде намерено решение и че от агенцията ще бъдат отпускани допълнителни средства за всеки конкретен случай.

Общо е било мнението, че в случаи на аварии ще се вземат мерки за евакуиране на водачите и пътниците, а извличането на авариралото МПС да става на първата близка отбивка, без да се застрашава движението.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини