17 °C

Пари в общински сметки преди година - 6 987 781 лв. Към момента -7 256 712 лв.

"По повод на непрекъснатите опити да се лансира тезата колко много милиони ни било оставило предишното управление на общината и как сегашното ги е похарчило, ще ви дам някои числа, които говорят сами по себе си." Това заяви пред журналисти днес кметът на Асеновград Емил Караиванов.

Ккъм 31 октомври 2011 г. налични по сметки на община Асеновград са били 6 987 781 лв.

Какво представлява тази сума:

2 816 728 лв. – банкови депозити, средства от план-сметката за чистотата. Могат да се харчат само за нея. Когато няма необходимост от харченето им, в определни моменти се използват и за банкови депозити.

2 687 000 лв. - първостепенен разпоредител

1 483 000 лв. - второстепенен разпоредител.

Това са средства, които, преминавайки през сметките на общината, отиват за заплати на администрацията, училищата, детските градини и т.н.

Към 30 октомври 2012 г. налични по сметки на община Асеновград са 7 256 712 лв. т.е. с около 300 000 лв. повече от заварените средства преди година.

Предишната общинска управа не се е разплатила с фирми за извършени от строително-ремонтно дейности. Наложените финансови корекции или "за какво сме дали грешни пари", както се изрази кметът Караиванов – общо около 130 000 лв. По изпълнителното дело със Запрянови общината е осъдена да й плати главница в размер на 901 354 лв. и лихви 257 975 лв. От тези средства до момента са издължени близо 800 хил. лв.

Освен това Държавна финансова инспекция оспорва средствата, които са плащани от община Асеновград за лекарствата за ветерани от войните, и предлага неоснователно изплатените суми в размер на 39 хил. лв. заедно със законната лихва да бъдат върнати в държавния бюджет.

"Въпреки това, успяхме да реализираме проекти, с които се гордеем –нова детска градина, нови детски площадки, асфалтирахме улици в селата. Предстои и кърпенето на дупки по улицитена града", обобщи градоначалникът. 

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
13 май 2021
Последни новини