Дъждът спря ремонта на пътя-убиец в Симеоновград

ремонта побул" Крайречен" върви усилено

Дъждът, който се изсипа през последните дни в хасковски регион, спря ремонта по пътя-убиец в Симеоновград. На фаталната улица „Съединение“ там навръх Великден миналата година загинаха шестима тийнейджъри от града. Верижните машини и валяците бяха навсякъде по трасето днес, но със загасени двигатели. Техническите ръководители обясниха, че терена е мокър и затова работата е прекратена за няколко дни. До две седмици обаче се очаква ремонтът да приключи.

Ударно в Симеоновград днес работеха машините по бул“ Крайречен“. Той е част от цялостният ремонт на пътя Гълъбово – Симеоновград.

Разбитият участък се ремонтира по специална технология. При нея се използва химическа стабилизация, при която под асфалта се полага специален прах и се избягва дълбоко копаене с метри. Парите за ремонта бяха осигурени по европейски проект.

Очаква се участъкът да бъде напълно готов до края на октомври, уточниха от общинската администрация. Отсечката е част от трасето Нова Загора-Симеоновград-Харманли. Стойността на ремонта е 19 472 200 евро, финансирането е от националния бюджет и Европейската инвестиционна банка.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини