Хасковските будители под ключ. Преглед на регионалния печат

"Хасковските будители под ключ за празника си"-"Новинар юг". Единственото място, където има постоянна експозиция на местните будители, Кирковото училище/Синята къща/, бе заключено за празника си. Не по липса на интерес, ако трябва да се вярва на шефа на историческия музей Валентин Димитров, който настоява, че идвали  групи от по 50 до 80 души от други градове. Просто правилото било първо да се дава в музея заявка за посещение за конкретен ден и после да се отваря училището. За денят на будителите нямало заявка.

Принципът е същият, като при печатницата на пари наречена сключване на граждански брак. По случайност, хасковските бракосъчетания се извършват именно там.

"Реджепа си иска с бой запрените коне"-чело. Повече от ревностно следената тема за конфискуваните от Агенцията по храните коне. Те чакат разпознаване от собственици в обор на село Бисер. Ако не бъдат разпознати, ще бъдат дарени на хора от потопеното село. Сега отишъл да ги види джамбазинът от когото бяха конфискувани, Георги Ангелов-Реджепа от Симеоновград. Сбил се с гледащият ги стопанин Юри Стоев и работниците му. Едните наизвадили гаечните ключове, другите посегнали към коловете. Полицията ги озаптила.

"Ваксинират 1134 момичета срещу рак на маточната шиюйка". Ваксинират-ако искат. Ваксината е абсолютно пожелателна, толкова са хората които могат да си я поставят безплатно. Това са всички момичета набор 2000 година, а от догодина-набор 2001. Иначе на пазара ваксината струва от 350 до 540 лв.

"ГЕРБ и ДПС ни прегръщат със "Сивите вълци", водещо на крими страницата.  Минерални бани се прегръща с крайнодясна турска организация, стояща навремето и зад атентата срещу папа Йоан Павел 2-ри. Това щяло да се случи ако общината влезе в организацията Сдружение на общините в Турция. Неговият президент  е качил на личния си профил във Фейсбук?! снимка на "Сивите вълци". Всъщност не е много ясно дали е "неговия" президент, понеже с името Ибрахим Караосманоглу излизали още 30-на имена на търсачката. Въпреки товяа съветникът от Минерални Бани Илиян Петров иска от областната управителка да спре решението на Обс за присъединяване към Сдружението на общините в Турция. Решението бе взето с почти пълно единодушие, като само двама, сред които въпросният Илиян Петров, гласуваха против.

"Силовакът Ростислав Петков с два световни рекорда"-анонс на първа с продължение на втора страница. Там четем че информацията е оскъдна...но със сигурност се знае че станал световен шампион?!.

Тъй като Хасково напоследък се превърна в града на силовия трибой, търсим повече информация в "Хасковска Марица" където това е водеща новина: "Ростислав Петков-световен шампион".

Свищовлията, който поради липса на конкуренция го направиха спортист на Хасково през 2011-та година, сега ще очаква поне същото признание, след като стана световен шампион в Пуерто Рико. Спечелил титлата в категория до 74 кг. Победил някой си Ярослав Олех, патетично наречен "непобедимия". Даже и направил два световни рекорда на мъртва тяга, последният от които на 327 кг. Състезанието е проследено като футболен мач-с драми, обрати и възторгване.

Няма лошо, като няма олимпийски спортове в Хасково поне неолимпийските да ни отстрамват. Вчера в общината наградиха и световният ни шампион по аеробика, също неолимпийски спорт. 

"Пенсионерите пак на протест срещу бедността". Въпреки студеното време, хасковските пенсионери и вчера излязоха на протест. "Господин Дянков, твойта майка одобрява ли финансовата ти политика", питат местните пенсионери. Недоволството им е от ниските пенсии, заплати и въобще доходи на българското население.

Те май са единствените които останаха да задават въпроси в България. Другите си заровиха главите в пясъка или се изнесоха в чужбина.

"Производители на тютюн сезират КЗК за картел". Производителят е Мюмюн Искендер, кмет на Минерални бани. Той и неговите колеги производители от общината недоволстват защо дори не е стартирала изкупната кампания на тютюна. Миналата годиняа по това време била свършила. Подозира се картелно споразумение между изкупвачите, да изчакат колкото може повече, и с това да извият ръцете на производителите. До март, тютюнът ще е на мухъл и ще бъде изкупен за жълти стотинки. Производителите искат по 8 лв за кило тютюн, щото в чужбина го продавали по 12-14 лв. Г-н Искендер обаче нещо си противоречи- изкупвачите не купували от тук, защото разчитали на вносни суровини.  Едва ли разчитат на по-високите цени.

"Вял интерес към джакпота". Репортерска проверка установила, че нямало особено голям интерес към натрупаните милиони от джакпота. Хасковлии решили да ги харижат на друг, но джакпота напук пък взе че не падна. След вчерашният 82 тираж достигна  6 млн 275 хил лв, които със сигурност ще станат повече за неделя.

"Двама бият фермер, налитат и на униформени"-водещо на крими страницата. За инцидентът в село Бисер, с участието на симеоновградският джамбазин Георги Ангелов-Реджепа. Допълнението на "Марица" е че симеоновградските роми налитали и на полицаите, дошли да разтървават мелето.

"Почина ударена от кола пешеходка" . За инцидента от завчера, при който 82 годишен инвалид от Подкрепа удари с колата си 72 годишната Мара Добрева. Жената почина по-късно в хасковската болница.

"Полицейска хайка заварди входа на Хасково". От вчера стартира акция "Светлина". Полицията проверява колите за всичко-от поставени колани и включени фарове, до техническа изправност и наличие на всички необходими документи. Акцията ще продължи до 20-ти ноември.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини