"Хасково" на върха след фестивал на балтиите на Ямача

Яки тупалки на Ямача

Футболният „Хасково” стъпи на върха във Югоизточна В група след изстрадана победа срещу уж слабака „Загорец” Нова Загора. Нашите биха младшите заралии едва с 1:0, въпреки че последните са от опашкарите в групата. Единственото попадения вкара старата кримка Явор Въндев в последните минути на първото полувреме. Другото бе мъка и мъка. Хасково натискаше, черните се отбраняваха като опълченците на Шипка. И така, до края на мача.

Едно нещо изобилстваше в двубоя-здравите ритници, на футболен език-балтии. Футболистите от двата тима толкова бяха увлечени да се ритат, че топка по-скоро им пречеше. Когато я докопваха, ритаха и нея. Горкото кожено кълбо летеше от далече по-далече. Чак в трибуните.

Почти всички от Загорец се отличиха с игра по острието на бутонката. Горд отпор им оказваше хасковския Юлий /Цезар/ Шекеров. Снажният таран с удоволствие влизаше в битката и ги настилаше по земята. Беше най-опасния, в прекия и преносния смисъл, играч на Хасково.

Въпреки изстраданото едно на мъка, Хасково стана лидер в ЮИ В група след като досегашният водач „Ботев” Гълъбово стъпи накприво в къщи срещу бургаските майстори от „Мастер”. Отборчето с име на изкълчен английски спечели с 1:0 и свали от върха единственият тим побеждавал „Хасково” тази есен. След 13-ят кръг, „Хасково” води с 30 точки пред гълъбовци с 28. „Верея” Стара Загора е трета а Мастер-ът-4-ти. Челната четворка е вместена в 4 точки и именно от нея се очаква да бъде излъчен бъдещият отбор за Б група.

Останалите тимове от региона: Спортак ПД наби Свиленград с 2:1, със същия резултат „Хеброс”/Харманли” би „Арда” Кърджали. Съседите от Димитровград се държаха повече от достойно срещу „Верея” и издрапаха до почетното 0:0 на своя стадион „Миньор”.

Ако „Хасково” е най-добре в групата, то „Хеброс” е най-зле от местните тимове. Те са на две позиции от последното място, като под тях са само „Арда” Кърджали и супер-жалкия „|Брестник”, който за 13 кръга има една, единствена точица.В последния кръг „Брестник” постави и головия рекорд на групата след като падна с 1:7 от гостите от „Несебър”.

Г.Христов

Юлий/червения/ отвръща на удара
Бутонки в действие
И малко футбол за разнообразие
Юлий атакува между 4-ма
Делчо Стоилов дриблира между двама
На втория етаж
Вратарят на Загорец си го отнесе
Накрая му вкараха и гол
Агитката подпали стадиона с бомбички
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини