Бачкат безплатно за нова работа. Георги Димитров пада в Ивайловград? Преглед на регионалния печат

Бачкат безплатно за нова работа, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Пред изданието се оплакали жени, които работили „пробно” четири часа – пълнели възглавници. После на никоя от тях не се обадили, за да кажат дали е одобрена за работа. Според жените става дума за експлоатация на труда им, защото 4 часа са си половин работен ден. И други шивашки фирми ползвали безплатен труд под претекст, че пробват кандидатите.

Имената им не се споменават, но в редакционна бележка пише, че изданието е готово да ги предостави на инспекцията по труда, ако оттам пожелаят. Според Кодекса на труда до работното място изобщо не се допуска работник без договор.

Димитровград с киноложки център, друг акцент от първа страница. За вчерашното откриване на първия на Балканите киноложки център.

Анонимните вдигат хиляди на протест, водещо на 2-ра. За 18 часа днес е насрочен националният протест на Анонимните. За Хасково не е уточнено мястото, предполага се, че ще е или пред областната администрация, или пред общинската.

Дават на търг 15 язовира, друго заглавие от 2-ра. Водоемите са на територията на Минерални бани.

Отпуска отложи делото срещу килъра от Любимец, акцент от 3-та. Делото срещу Благо от Любимец било отложено заради липсата на експертите.

Легналите полицаи стават пешеходни пътеки, друго заглавие от 3-та. В Хасково те са 90, срокът за трансформацията им е 1 година.

Събират пари за неонатологията, темата на 4 страница. Отделението е включено в дарителската кампания „Избери за да помогнеш”, целта е да се купи нов респиратор за апаратна вентилация.

„Хасково” поведе на Югоизток, чело на спортната страница. За вчерашната измъчена победа над „Загорец”, след която тимът на Хасково заема челното място в класирането.

Георги Димитров пада в Ивайловград, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Става дума за главната улица в града, която по предложение на общинския съветник от СДС Борислав Бояджиев трябва да се преименува на „Генерал Александър Танев”, освободителя на града през Балканската война.

Разследват Реджеповите и подчинени на д-р Вълчанов, заглавие над главата на вестника. Темата е водеща на 3-та. Реджеповите (касапски клан от симеоновградско) и Вълчановите (агенцията по храните) ще се разследват по повод задържаните в Бисер коне и магарета. В края на миналата седмица Реджеповите предизвикаха побой в селото заради хайванчетата.

Чакат психоекспертиза на двоен убиец, друг акцент до главата на вестника. За отложеното дело срещу Благо от Любимец.

Киноложки център за 1 млн. отвори врати в Димитровград, челно заглавие на 2-ра. За вчерашното откриване на най-новата придобивка в града.

Бизнесът с 37.1 градуса – в лазарета, темата на 4 страница. Става дума за анализа на общинската данъчна дирекция за изпълнението на бюджета.

„Хасково”се върна на върха, водещо на спортната страница. За вчерашния мач на Ямача.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини