Над 10 000 лева в дрехи, обувки, играчки дариха фирми на сираците в Пловдивско

„Невероятно пластични деца, ритъмът им е в кръвта. А малките Гошко и Надка нищо чудно един ден да спечелят международни песенни конкурси“. Тези думи на възхищение към талантливите малчугани си размениха Менда Стоянова, заместник-председател на Народното събрание и Здравко Димитров, Областен управител на област Пловдив, докато наблюдаваха изпълненията на възпитаниците на Домовете за деца, лишени от родителски грижи от Зелениково и от Асеновград.

Стоянова и Димитров са патрони на националната благотворителна кампания „За децата на България“, чийто старт дадоха днес в търговски център „Форум Тракия“ в Пловдив. Идеята е периодично, а не само на определени дати от календара, да се организират празници и дарения за малчуганите, настанени в специализирани институции.

Десетки фирми и граждани вече откликнаха, като дариха за над 10 000 лева дрехи, обувки, играчки за днешното детско тържество. Инициатори на благородната кауза са китайските собственици на верига магазини „Дензел“, които през юли облякоха и обуха децата от специализираните институции в Пловдивска област.

За днешното специално парти в Пловдив бяха докарани подрастващите от 4-ри Дома - ДДЛРГ „Роза” в Зелениково, ЦНСТ „Дом за нашите деца” -  Брезово, ДДЛРГ „Гергана” – Нареченски бани и ДДЛРГ „Таню Войвода” - Асеновград.

Целият трети етаж на „Форум Тракия“ бе отделен за тях. Първо хлапетата бяха поздравени от други хлапета – момченцата и момиченцата от пловдивската детска градина „Слънце“ изпълниха „диви“ африкански танци, а след това „пренесоха“ малките зрители в Индия и Русия. Каките и батковците от Дом „Т. Войвода“ – Асеновград се „отблагодариха“ със специален танц, по собствена хореография. Мъничетата Гошко и Надка от Зелениково пък извиха чудни гласове с народни песни.

А след това щастливите пламъчета в очите на дечицата, лишени от майчина ласка, се разгоряха още повече. Менда Стоянова и Здравко Димитров показаха част от подаръците, които получава всяко едно от хлапетата. 100 чифта удобни и модерни зимни обувки, боти и ботуши дари фирма „Мат Стар“, която след месец открива магазин в мол „Галерия Пловдив“. От „Дензел“ продължиха традицията и облякоха всички малчугани с топли зимни дрехи – якета, поларени блузи, анцузи.  Търговците от 1-ия етаж на „Форум Тракия“ се присъединиха към акцията с огромно количество нови маркови дънки и блузки, обувки, пантофи. Производителят на дървени детски играчки „Ирели“ ощастливи палавници с различни комплекти.

Екипът на Комбината за цветни метали край Пловдив финансира вкусния обяд за 100-те малчугани. А от „Сиенит холдинг“ АД подариха кукленото представление „Принцесата и граховото зърно“. След като го изгледаха най-малките дечица полудуваха на воля в детския център на търговския комплекс, а тийнейджърите танцуваха до насита в дискотеката „Мурано“. И дарители, и деца си пожелаха скорошни нови празници.  

Катя Стайкова

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини