Червеният кмет на Съединение преминава към ГЕРБ

Кметът на Съединение Георги Руменов, който бе издигнат като кандидат на БСП, може да напусне „червената” партия и да стане член на ГЕРБ. Слухът провокира спешна среща между него и областния и градски лидер на „столетницата” Георги Гергов, която ще се проведе днес, предаде „Дарик“. Шефът на БСП е заявил в аванс, че ако кметът си подаде документи в ГЕРБ, той автоматично ще бъде отлъчен от БСП по устав.

Георги Руменов e потвърдил за Дарик, че е кандидатствал за премиерската партия, но е отказал подробности, под предлог че е на разговори.

Преди минути агенция "Фокус" предаде, че на пресконференция областният координатор на ПП ГЕРБ Здравко Димитров е съобщил за преминаването на Руменов към партията. Той е внесъл заявлението си, а днес в 18 часа ще се срещне и с общинските съветници, за да обяви, че е променил политическата си принадлежност. Заедно с него, от БСП в ГЕРБ преминава и заместникът му Георги Трендафилов.

Лидерът на ГЕРБ-Пловдив област Здравко Димитров е прогнозирал още изненади. По думите му за месец и половина са подадени над 86 заявления за ново членство в район "Източен", 26 в "Западен", 35 в Асеновград.

Георги Руменов спечели изборите в Съединение през месец май, издигнат от БСП, когато победи Сашо Динчийски от ГЕРБ на балотаж с преднина от 300 гласа. До повторен вот се стигна заради смъртта на предишния кмет Евгений Маринчешки, който почина на 3 февруари, след като няколко дни по-рано катастрофира на автомагистрала "Тракия" на разклона за село Труд.

Източник: Дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини