Бомбена ваканция. Преглед на националния печат

„Новинар": Борисов: Правим всичко за скок на заплати и пенсии

Опитваме се да увеличим минималните работни заплати, пенсиите и всичко, което бюджетът позволява. В същото време се стремим да кофинансираме най-големите проекти за България, които са правени.
Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който присъства на церемония по връчването на 166 договора за "Помощ в дома" по схема на оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".
"За да има за всички, трябва да се работи и парите да не се харчат както от Тройната коалиция", отсече министър-председателят.

 „Труд": Борисов предложи СДС да номинира нов конституционен съдия

Премиерът Бойко Борисов предложи СДС да номинира свой кандидат за конституционен съдия, съобщи БНР. Той направил това предложение, защото "това е най-старата демократична партия след промените в България".
"СДС да номинират конституционен съдия. Ако искат, от Синята коалиция в парламента да си изберат най-добрия, най-достойния конституционен съдия, да го предложат, да мине всичките прозрачни процедури, съответно аз гарантирам, че депутати на ГЕРБ ще го подкрепят в парламента", заяви Бойко Борисов.

„Стандарт": Бомбена ваканция

Телефонните терористи евакуираха още 112-о ОУ "Стоян Заимов", което дели една сграда с Английската гимназия. За 24 часа бе затворена и Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика. "За пръв път от цялата ми практика досега се случва да има толкова много бомбени заплахи наведнъж", категорична беше пред Дартс нюз главен инспектор Виолета Аланджийска, началник на група "Детска престъпност".
Вече са установени местата, от които са били подадени сигналите. Има някакъв кръг от заподозрени, каза още Аланджийска. Заплахите са били отправени от различни краища на столицата, като по телефона са се чували гласове на момичета, момчета и дори има съмнение за по-възрастен участник в "акцията". "Няма начин да не разкрием извършителите", категорична е Аланджийска. От СДВР са потърсили помощ и от антимафиотите.

„Стандарт": Милионерски трус в Перник

Щастливците от Перник и Бобошево ще си разделят по близо 5 млн. лв. Рекордните 9 461 000 лв. - най-голямата тото сума в историята на играта, паднаха в двата града. Хората се надяват късметлиите да са обикновени българи и парите да не отидат в чужбина.
.Перник пак се разтресе. С 4,7 - но не по скалата на Рихтер, а по милионите на тотото. Съдбата се реваншира на миньорския град след разрушителното земетресение от 22 май. Перничанин прибра 4,7 млн. лв., половината от рекордния джакпот в играта "6 от 49". Останалите пачки отидоха в съседното Бобошево.
Винкело стана милионеро, шегуваха се хората. И цял ден гадаеха кой е щастливецът сред тях.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини