Тийнейджърка преби учителка, накараха я да се извини

Магистратите освободиха тийнейджърката от наказателна отговорност заради възрастта й, но я задължиха да се извини лично на пострадалата Русенският районен съд наложи административно наказание „надзор на обществен възпитател за срок от една година” на 15-годишно момиче за побой над учителка.

Магистратите освободиха тийнейджърката от наказателна отговорност заради възрастта й, но я задължиха да се извини лично на пострадалата. Насилието над учителката се случило на 30 март т.г. в ученически автобус, разказва "Монитор". Роденото в Полша момиче било отгледано от баба си, тъй като майка му от години живеела в Холандия, а бащата не се интересувал от детето си. През 2008 г. старицата се споминала и тогава момичето било настанено в Дома за деца „Райна Гатева” в Русе. Макар че било психически добре, се отличавало с буен нрав и заради противообществени прояви се водело на отчет в детска педагогическа стая.

В злополучния ден след занятията в ОУ „Ангел Кънчев” в Русе както винаги дошъл автобус да откара децата до социалния дом. По време на пътуването тийнейджърката станала да се разхожда между седалките, след което пуснала силно музика от GSM-а си и заиграла кючек. Дежурната учителка Невена С. й направила забележка да спре и след като не последвал резултат, взела мобилния телефон. Тогава тийнейджърката се разгневила, хванала жената за врата и започнала да й нанася силни удари по лицето и тялото. Докато траел побоят, девойката псувала учителката си, наричала я „мърша” и се заканвала, че ще напълни устата й с кръв. Учителката успяла да се отскубне и да телефонира на съпруга си, който, от своя страна, уведомил полицията. При слизането от автобуса агресивната тийнейджърка била задържана и отведена за разпит. След инцидента тя била преместена във възпитателното училище интернат „Христо Ботев” в плевенското село Подем.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини